AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Podzimní aranžmá v 5 snadných krocích

nahledovy-podzimni-dekorace

Blíží se barevné období, které díky krásným okrovým, přírodním a teplým odstínům miluje většina populace a přesně tuto hřejivost následně touží umístit do svých domovů. Pokud patříte mezi kreativní duše, naskýtá se ideální období pro vaše nápady, sny a nezbytnosti do každé domácnosti, která chce přivítat podzim se vším všudy. 

Přinášíme vám báječný tip na jednoduchou dekoraci, která hýří barvami, je ultra jednoduchá, nenáročná a nezruinuje vám rozpočet. Naši podzimní dekoraci vhodnou na jakýkoliv dřevěný stůl si prostě zamilujete!

Obsah

Vyrobte si stylovou podzimní dekoraci

Originální tipy na podzimní aranžmá

Jak na snadnou a stylovou podzimní dekoraci

Budete mít hotovo doslova za 5 minut!

Co budeme potřebovat

Postup

  1. Námi vybrané podzimní kvítí nastříháme na odpovídající délku a naaranžujeme do dřevěné vázy.
  2. Na dřevěný podnos z kmene stromu nyní položíme vázu s květinami, svíčku, případně dřevěný svícen se svíčkou.
  3. Doporučujeme se držet trojúhelníkového rozložení při dekorování. To znamená, že dekorace umístěné na podložce budou tvořit pomyslný trojúhelník. Ve vědě zabývající se krásnem patří trojúhelník k jedněm z nejdokonalejších tvarů a v lidech vyvolává pocit bezpečí a harmonie. Díky tomu se začal výrazněji používat i v dekorování například dřevěných polic, knihoven a dalších doplňků. 
  4. Našemu dekorování dodáme šmrnc, když na dřevěnou kulatinu položíme dýně, šišky, případně jiné přírodní ozdoby. Opět se držte podobného barevného ladění.
  5. Tato dřevěná dekorace se skvěle hodí na jídelní, případně konferenční stůl

podzimni-aranzma

TIP na květiny: Doporučujeme použít květiny s oranžovým květenstvím, abychom dodrželi barevnou ladnost celé dekorace. K dekorování použijme například Řebříček obecný, Jestřábník oranžový, Hvězdnici křovitou, případně Měsíček. Můžeme zvolit řezané květiny, ale klidně i sazenici, které sluší dřevěný květináč.

Pokud o řezané květiny nestojíte, do dřevěné (případně i proutěné) vázy aplikujeme sušené květiny. Vhodný je sušený Len, Glyxie, či Achillea. Případně vyzkoušejte náš trik - sušené traviny jednoduše nastříkejte oranžovým akrylovým sprejem.

Jaké další podzimní dekorace jsme za vás vyzkoušeli

V reakci na přání našich zákazníků každoročně vyrábíme za pomocí našich dřevěných dekorací, či výřezů z překližky podzimní dekorace a výzdobu. Ta mnohým z vás slouží jako inspirace. Pozvěte k sobě domů kousek podzimní nálady plné barev.

  • Podzimní truhlík 

Do dřevěného truhlíku zasaďte ryze podzimní kultivary, které již samy o sobě v sobě nesou poselství podzimu. Jedná se o oblíbený vřes, chryzantémy, ocúny, hvězdnice, jiřiny, ale i zakrslé slunečnice, či sasanky.

podzimni-truhlik 

  • Podzimní dýně vyrobené ze dřeva

Nudí vás každý rok vyrábět klasickou dekoraci z dýně, či ji dokonce vyřezávat? Co takhle vyzkoušet výrobu dřevěné dýně? My jednoduchost DIY postupu vyzkoušeli za vás! A naše markeťačka Tereza říká: “Podzim naprosto miluju, podzimní dekorace mi proto každý rok probudí celý byt i ateliér. Víte, co ale každého zaujme na první pohled? Dřevěné dýně! Rozhodně je vyzkoušejte!”

dyne-dekorace-podzim 

  • Dřevěné dekorace ve fotorámečku 

Je na vás barevnost podzimu trochu moc? Pak pro vás máme další báječný tip v tlumenějších barvách plně podporující minimalistický, vintage či boho styl.

podzim-dekorace-fotoramecky

  • Zahradní dekorace - výroba ptačí budky svépomocí

Nezapomínejme ani na zahradu, která najednou ožívá úplně jinými barvami. Kromě zaměření se na vhodné podzimní rostliny doporučujeme výrobu ptačí budky. Krásně doplní celkový kolorit zahrady a přivítá ptačí pomocníky a bojovníky s hmyzími škůdci.

budka 

  • Svíčka v kokosové misce

A čím si zpříjemnit stále chladnější a temnější večery? Přece stylovou svíčkou! Závan exotiky a teplého vánku vykouzlíte pomocí misky z kokosu a starších zbytků svíček. Nejen, že vykouzlíte krásnou dekoraci, ale zároveň podpoříte zero waste (bezodpadový) životní styl.

svicka-hygge

Pro další nápady nás sledujte na sociálních sítích a navštivte náš Pinterest, kde se to hemží DIY návody, nápady na stylové bydlení, ale i základními informacemi ze světa dřevotvorby a praktickými vychytávkami do domácnosti.