AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Domácí wellness a maderoterapie

masaz-nohou

S ručním masážním strojkem si můžete dopřát své malé soukromé lázně každý den a to v pohodlí domova. Masáž není jen účinným bojovníkem proti fyzickým problémům, ale i působivým lékem na zimní deprese, či jarní únavu. Na nic nečekejme a pojďme se rozmazlit v soukromém domácím spa.

Soukromé wellness v pohodlí domova

Domácí relaxační rituál je v našem podání naprostá hračka, obzvlášť pokud si vezmete na pomoc dřevěné pomocníky k rozmazlování.

  1. Udělejte si doma harmonickou atmosféru. Obklopte se vším co máte rádi, zapalte svíčku a pusťte si relaxační hudbu.
  2. Před masáží dostatečně a ve větším množství pijte a dopřejte si jen malou lehkou svačinku.
  3. Zvolte vhodnou kosmetiku, která je vám ve všech ohledech příjemná.
  4. Pro masáž vždy vyberte takovou místnost, která je vám nejpříjemnější. Pokoj tlumeně osvětlete a nezapomínejte například na vhodné dekorace. 
  5. Nezapomínejte na péči o nohy. Samotná joga, ale i čínská medicína věnuje nohám valnou část své pozornosti. Na chodidlech se totiž nachází množství reflexních bodů, jenž jsou následně spojeny s dalšími orgány. Ve vašem soukromém “masážním salonu” tedy nesmí chybět masážní strojek na nohy, či nejrůznější míčky na procvičování chodidlových svalů.
  6. Všechny výrobky ze dřeva, které k masáži potřebujete najdete na našem e-shopu. Stačí si jen vybrat!
  7. Není nic neobvyklého si dnes pořídit do bytu domácí saunu. Její vliv na lidský organismus je více než pozitivní. V našem sortimentu rovněž najdete dřevěné výrobky vhodné k saunování, například vědra.

masazni-valecek   masazni-valecky   masirovani-nohou

Jak na spa v domácím prostředí

K tomu, abychom dokázali udělat kvalitní masáž, nepotřebujeme extra vzdělání, ale pár pravidel přece jenom zmíníme. Masírovat pak můžeme jako skutečný profesionál.

Co budeme potřebovat

  • Nejrůznější dřevěné výrobky vhodné k masáži. Na trhu existuje množství masážních válečků, masážních strojků na záda a mnohých dalších pomůcek, které vám masírování značně usnadní.
  • Malý ručník a osuška a prostěradlo z bavlny, či jiného přírodního materiálu.
  • Kosmetika určená k masážím – tlak pak nebude nepříjemný, naopak se prožitek z masírování ještě více prohloubí.
  • Lehátko, případně karimatka, kde se vám bude dobře relaxovat.

Postup

  1. V místnosti, kde chcete relaxovat udržujte větší teplo, než v ostatních místnostech. Pokud je masírovanému člověku zima, tak se svaly neuvolní tak, jak by měly.
  2. Nejdříve si mezi dlaněmi dobře rozehřejeme masážní olejíček, který následně naneseme na místo, které chceme masírovat.
  3. Vybereme si dřevěné masážní pomůcky, které nám masáž usnadní.
  4. Platí zásada, že vždy masírujeme svaly a nikoliv kosti. Vyhýbáme se proto oblasti páteře, žeber a ani masážním strojkem nepřejíždíme po hranách lopatek.
  5. Spodní část těla dobře prohněteme krouživými pohyby.
  6. Záda masírujeme podél páteře a to vždy zdola nahoru, kdy zvláště tuhým místům věnujeme více pozornosti.
  7. Masáž zakončíme jemným hladivým pohybem rukou do ztracena.

Znáte maderoterapii?

Jedná se o stále populárnější masáž dřevěnými nástroji. Zahrnuje řadu dynamických hmatů, které se provádí speciálními masážními strojky a dřevěnými masážními válečky nejrůznějších tvarů a velikostí. Terapie dřevěnými nástroji slouží k zmírnění celulitidy, stimulaci lymfatického systému i detoxikaci organismu. Kořeny maderoterapie sahají dávno do naší minulosti a pochází z exotické Kolumbie. Zde se, podobně jako i v jiných zemích, dřevo používalo zejména k léčebným a terapeutickým účelům.

masazni-nastroje

V čem je masáž prospěšná?

  • Pomáhá zvýšit oběh krve i lymfatického systému.
  • Působí na tělo relaxačně a antistresově, díky čemuž zlepšuje psychické zdraví.
  • Masážní váleček na záda regeneruje tělo po zranění či jiných zdravotních neduzích.
  • Účinně bojuje proti celulitidě. Nejlepších výsledků dosahuje právě výše zmíněná maderoterapie.
  • Podporuje imunitu a vyplavuje toxiny z našeho těla.
  • Snižuje hladinu stresových hormonů (adrenalinu a kortizolu) a rovněž zvyšuje dopamin a serotonin a tím navozuje pocity štěstí a lehkosti.
  • Masážní váleček na záda napomáhá parasympatickému nervovému systému.
  • Ve výrazném množství se vyplavuje i oxytocin, díky kterému se nám může chtít plakat. Terapeuté doporučují se emocím nevyhýbat. 

Po masáži potěšte své tělo koupelí

Každý dobrý masér vám řekne základní informace, jak se na masáž připravit a jak přistupovat ke svému tělu i po ní. Z těch nejzákladnějších pravidel jsme již zmiňovali dostatečný pitný režim, lehké pokrmy v den masáže a v neposlední řadě doporučíme příjemnou koupel v teplé (nikoliv horké) vaně. Ta pomůže zejména při bolesti a pokud navíc přidáme epsomskou sůl, tak i samotná koupel dokáže zázraky. Masážní váleček ale není jediný, čím si můžeme udělat radost. Doporučujeme klidnou hudbu, vonné svíčky a stolek do vany, na který si můžete odložit například dobré víno, či oblíbenou knížku, a dostatečně odpočívat.

policka-do-vany

Potřebujete rychlou pomoc při únavě třeba v práci? Mějte po ruce masážní váleček na nohy, který nezabere moc místa a při sezení u počítače vám hravě uleví od stresu, bolesti zad a navodí příjemné pocity. Dřevěné masážní válečky na nohy zakoupíte hned v několika provedeních a můžete je využít i při práci a tudíž vás neokradou o drahocenný čas. Stačí je mít schované pod pracovním stolem. Pinujte s námi!