AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Dřevěná váza z náramků a korálků: DIY

Nahledovy-drevena-diy-vaza

V dnešním článku vám nabízíme návod na dřevěnou dekoraci do bytu, která zaujme každého příchozího. Díky minimalistickému designu ji zúročíte v boho, vintage, moderním i skandinávském interiéru. S blížícím se Mezinárodním dnem žen z vázy také hravě vykouzlíte originální dárek. Inspirujte se a vyzkoušejte něco, co je momentálně trendy.

DIY dřevěná váza snadno a rychle

Využijte maximální krásu dřeva a vytvořte dřevěnou dekoraci, která bude nenásilnou dominantou každého interiéru. Z dřevěných koulí i náramků nevytvoříte pouze jedinečné vázy, ale třeba i svatební dekorace na stůl, případně svícny ze dřeva. Hotovo budete mít navíc do 5 minut

Dejte nám vědět, jak se vám dařilo na našem Instagramu, stačí nás označit hashtagem #cistedrevo_cz ???? Vaše krásné výtvory, které nám hrdě ukazujete a posíláte, slouží jako inspirační zdroj pro mnohé další tvořivé jedince.

Co budeme potřebovat

diy-vaza   postup-vaza   drevena-vaza-diy

Postup

  1. Vezmeme si dřevěné korálky ve stejné velikosti. Budeme potřebovat celkem 27 kusů.
  2. Pomocí tavné pistole k sobě spojíme tři korálky tak, aby dírky vždy směřovaly nahoru stejným směrem.
  3. Tímto způsobem si vytvoříme tři podstavy slepených navlékacích korálků, které k sobě připevníme tavicí pistolí.
  4. Nesmíme zapomínat, že dírky musí být vždy na jedné straně tak, aby se do nich daly následně aplikovat sušené květiny, či jiné přírodní dekorace. (Podobně postupujeme i v případě využití našich šperků ze dřeva – náramků.)
  5. Tyto dřevěné vázy skvěle poslouží i coby dekorace na jídelní stůl, svatební dekorace pro svatbu v boho stylu a pokud do váz zakomponujete jarní květiny, či kočičky, tak se můžete chlubit stylovou velikonoční dekorací.

Co je skandinávský styl

Severský styl se vyznačuje světlými barvami, dřevem, jednoduchostí, čistými liniemi a minimalismem. Útulnost interiéru doplňují vkusné rostliny, dekorace ze dřeva a textilní materiály. Není divu, že si našel tolik fanoušků napříč celým světem.

Jak na Scandi styl v 7 jednoduchých krocích

Chcete jít s dobou, ale nevíte, jak začít, abyste dosáhli autentického severského stylu? Držte se následujících 7 kroků a půjde to snadno. Čtěte až do konce, najdete zde tipy na dekorace ze dřeva, které snadno vyrobíte svépomocí. Kromě skandinávského nádechu vás jistě zaujme výsledná bezkonkurenční cena!

  1. Minimalistický dřevěný nábytek okouzlí jednoduchým designem s výraznou estetickou hodnotou. Čím jednodušší, tím víc severský!
  2. Přirozené aktivní světlo není v každém bytě samozřejmostí. Pokud vám v bytě schází, věnujte pozornost vhodnému osvětlení, ale i aplikaci zrcadel nejlépe proti oknům v místnosti.
  3. Nejvíce práce budete mít s barevnou sladěností. Skandinávský interiér vyznává jemné pudrové barvy, které vytváří harmonickou a hřejivou náladu. Díky tlumeným barvám se lze také občas odvázat a vetknout bydlení nějaký barevnější prvek, aniž by interiér jakkoliv rozhodil.
  4. Čisté linie působí na lidskou mysl pozitivně.
  5. Funkčnost inspirovaná učením Feng Shui dává do popředí rozvržení bytu podle předem daného plánu. Hlavní roli zde hraje praktičnost, která vám bydlení značně usnadní.
  6. Doplňky mají ve scandi stylu svébytné místo. Nezahlcujme se ale zbytečnostmi, dejme přednost přírodninám, sušeným květinám a dřevěným výrobkům všech možných tvarů a velikostí. 
  7. Masivní nábytek je přeceňovaný. Dejte přednost policovým systémům, vzdušnému nábytku z bedýnek a teplo domova doplňte o vhodné textilie. Police jsou navíc krásným spojením funkčního prvku s tím estetickým. Ozdobte si zeď dekoracemi na poličku, převislými květinami i bedýnkami na vše potřebné.

dreveny-spalek   drevene-svicny

Originální dárek v low-cost provedení

Podobně laděné DIY dřevěné výrobky skvěle poslouží jako originální dárek. Oslní nejen osobní hodnotou a stylovým designem, ale i nenahraditelnou cenou. Blíží se MDŽ i Den matek, tak proč ženu ve vašem okolí neokouzlit vázou na květiny, ve které se snoubí lehkost, neotřelý vzhled i moderní boho styl?

svicka-diy   olivovy-olej-diy   susenky-korenene

Chcete tipy na další snadné DIY výrobky? Sledujte naše sociální sítě, kde najdete zajímavou inspiraci na drobné, ale originální dárky, které v žádném obchodě nenajdete. Zkoušeli jsme vyrábět například svíčku v kokosové miscediy věnec z korálků, ale také vaječný likér, či ochucený olivový olej. Vyzkoušíte něco?