AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Specialisté na dřevěnou překližku radí

desky-z-preklizky

Dřevěné překližky najdou své využití především u domácích kutilů a modelářů. Jedná se o materiály různých rozměrů a tlouštěk, které na e-shopu nabízíme za bezkonkurenční ceny. Všechny jsou bez jakékoliv povrchové úpravy, v přírodním provedení, neošetřené. Najdete u nás větší desky, ale i drobné výřezy různých motivů a polotovary pro pyrografii, háčkování, macramé apod.

Proč zakoupit překližku právě na e-shopu ČistéDřevo.cz?

Překližka je díky svým vlastnostem poměrně všestranný materiál. Vyrábí se z několika vrstev dřevěné dýhy – počet vrstev a použité lepidlo pak udává její kvalitu. Hodí se pro nábytkářství, ale ocení ji i kutilové, kteří hledají materiál vhodný k dotvoření. Vyrábí se nejčastěji z břízy, borovice, topolu nebo buku, a my ji nabízíme v různých rozměrech a tvarech. Záleží tedy na vašich preferencích, na co budete chtít vybraný polotovar použít.

Nabídku neustále rozšiřujeme, aktuálně nabízíme například i extra tenké překližky o síle 0,4 mm. Nejčastěji u nás ale zákazníci nakupují kusy o tloušťce 3 a 4 mm, konkrétně tyto materiály: 

  • Bříza
  • Dub
  • Americký ořech
  • Topol

Překližku nabízíme v několika deskových formátech (např. A3, A4, A5), ale najdete u nás i hotové překližkové výřezy. Populární kulaté výřezy s očky se promění ve dna originálních pletených košíků, z kruhových výřezů pak vytvoříte lapače snů, upletete macramé nebo vypalovačkou do dřeva vykouzlíte vlastní mandaly. Překližka se proto bude hodit i kreativcům, kteří dřevo využijí jen jako základ pro další tvoření.

deska-z-preklizky

K čemu je překližka ideální?

Tento ohebný a hladký materiál se hodí jak pro méně výkonné pájky, tak i pro profesionální vypalovací stanice, takže jej stejně dobře využijí začátečníci i profesionálové. Je ideální pro řezání laserem a vodním paprskem, gravírování, modelování, řemeslné projekty, fretwork, šablonovací či rolovací pilu, nebo CNC router. Překližku proto využijete nejen k výrobě dekoračních předmětů a dárků s gravírováním, ale třeba i částí nábytku, obkladů nebo dětských hraček, obalů, beden a dalších projektů.

Materiál se vedle vyřezávání také báječně hodí na nejrůznější DIY postupy a tvoření s dětmi. Spoustu dřevěných výrobků z překližky jsme pro vás už vyzkoušeli a návody sepsali na našem blogu:

preklizka-piskovani   preklizka-macrame   preklizka-lampa