AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Vyrábíme poličku na zvířátka pro děti

policka-na-zviratka

V dnešním článku vám ukážeme, jak z dětského pokoje vykouzlit místo, kde se dětská fantazie může rozběhnout na plné obrátky. Pokoji budou vévodit nejrůznější zelené kultivary rostlin společně s dřevěnými doplňky. A jako třešničku na dortu představujeme stylovou nástěnnou dekoraci, kterou hravě vytvoříte svépomocí. Pojďme na to.

Mapa Afriky jako stylová nástěnná dekorace

Máte doma vášnivého sběratele dřevěných zvířátek Holztiger nebo figurek Schleich? Tak zbystřete, tahle nástěnná dekorace je do vašeho domova jako stvořená.

Co budeme potřebovat

  • Výřez z překližky ve tvaru námi zvoleného světadílu, případně dřevěná mapa světa
  • Dřevěné lišty, které poslouží jako poličky (větší má 28 cm a menší pak 10 cm)
  • Lepidlo na dřevo/hřebíky s kladivem
  • Mořidlo
  • Vrtačku (na provrtání otvorů vhodných k zavěšení na zeď)

policka-na-zviratka-vyroba   policka-na-zviratka-moreni   policka-na-zviratka-v-pokoji

Postup

  1. V první řadě namoříme námi zvolený výřez z překližky a necháme zaschnout dle návodu.
  2. Vybereme vhodné poličky. My vřele doporučujeme navštívit na našem e-shopu kategorii II. jakost, kde najdete výrazně zlevněné výrobky, které vám mohou posloužit jako základ pro další tvoření nebo jednoduchou opravu.
  3. Dětské poličky k mapě připevníme a to buď pomocí kvalitního lepidla na dřevo (disperze 2) nebo police připojíme pomocí hřebíků.
  4. Nyní už jen zbývá dřevěnou polici na zeď připevnit. Pomocí vrtačky můžeme do mapy vytvořit díry, které nám poslouží k zavěšení na zeď.
  5. Dřevěnou poličku vybavíme dětskými hračkami, které budou k mapě skvěle ladit.
  6. Při umisťování police se můžeme držet pravidel feng shui a pověsit ji na jižní stranu. Díky tomu se dekorace stane dominantou celého pokoje! Přesvědčte se sami.
  7. Jak poličku na zeď připevnit? Na práci se určitě řádně připravte, ušetříte si tím spoustu času a námahy. Tady si můžete přečíst podrobný návod.

Našim zákazníkům velice rádi vyhovíme a máte-li zájem o slepou mapu jakéhokoliv jiného kontinentu nebo státu, stačí napsat e-mail na laser@cistedrevo.cz. Mapu vám rádi vyřežeme dle vašeho přání. V nabídce ale již teď máme zařazenou slepou mapu Česka i Slovenska, které se báječně hodí na výstavu lesních zvířátek třeba do přírodně laděného pokoje.

Urban jungle v dětském pokoji? Proč ne!

Moderní a stylové bydlení, které nám do interiéru vdechne doušek nespoutané přírody a vůně dřeva, to je urban jungle. Tohoto neotřelého stylu se nemusíme bát ani v dětském pokoji. Kombinace zelených pokojových rostlin s masivním dřevěným nábytkem okouzlí nejednu hravou dětskou dušičku.

urban-jungle

Co si ještě pořídit do urban jungle pokoje?

  • Slaďme pokoj do posledního detailu a nezapomínejme ani na důležité osvětlení. Nástěnné světýlko v dřevěném duchu se dá snadno vyrobit i svépomocí. Vyzkoušeli jsme to za vás!
  • Spoustu rostlin – bez zeleně si nelze urban jungle styl ani představit. Masožravky se dětem budou líbit nejvíc, samy se zvládnou postarat o kaktusy a sukulenty, nenáročný je i zelenec nebo bambus.
  • Samozřejmě nesmíme zapomínat na stylový dřevěný květináč, protože světlý dekor dřeva se zelenou barvou listů rostlin vytváří neopakovatelné aranžmá. Máte malé děti a bojíte se, že by vám převrhly i stabilní dřevěný stojan na květiny? Zkuste závěsné květináče!
  • Dřevěné obrázky jsou jen pomyslnou třešničkou na dortu, dřevěný obraz můžete vyrobit i sami. V centru zájmu interiérových designérů jsou například obrazy (případně jen rámy), do kterých zasklíte sušené květiny. I my jsme dřevěné obrazy vyzkoušeli.
  • Dřevěné fotorámečky poslouží coby příjemná vzpomínka v ještě hezčím kabátku. Pokojíček bude vypadat mnohem útulněji, když zde najdeme něco osobního. Fotorámečky navíc můžete kdykoliv přetřít, či namořit přesně podle vašich představ.
  • I hračky pro děti můžete vybrat tak, aby vám do pokoje celkově ladily. Zvolili jste si jako my slepou mapu Afriky? Pak vám doma jistě nesmí chybět plyšová, dřevěná, či gumová zvířátka jako jsou například kočkovité šelmy, opice, sloni, či žirafy.
  • Dominantu dětského pokoje může tvořit i dřevěné puzzle. Na našem e-shopu najdete puzzle ze dřeva ve tvaru zvířat v originálním provedení, na kterém má svůj výrazný podíl německý umělec Andreas Preiss. 
  • V urban jungle prostoru samozřejmě nesmí chybět policový regál. Dřevěný masiv by pro nás měl být jasnou volbou, podtrhne celkový dojem “džungle ve velkoměstě”. Dřevěné police navíc mnohdy nahradí velké kusy nábytku a celý prostor provzdušní a odlehčí. Co víc si přát?

obrazky-ze-suseneho-kviti   drevene-puzzle-barevne   balonek-z-preklizky

Kombinaci přírodních barev, doplňků i závanu exotiky doplníte vhodným dětským nábytkem. Již jsme zmiňovali, že k urban jungle stylu skvěle ladí masivní dřevěný materiál (nejlépe světlé odstíny dřeva), ale vedle nešlápnete ani s proutěným nábytkem, případně doplňcích z ratanu, či mořské trávy. Hledáte-li další nápady na vybavení domova, sledujte náš Pintrest, kde kromě dřevěných výrobků najdete i netradiční DIY postupy při práci se dřevem.