AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

7 snadných kroků k výrobě macramé duhy

Nahledovy-macrame-duha

Tvoření ze dřeva doslova milujeme a stále hledáme nové a nové nápady, které můžete s našimi dřevěnými výrobky vyzkoušet. Dnes jsme se zaměřili na dětské výrobky a dřevěné dekorace, které dětskému pokojíčku výrazně sluší. Jednoduchý návod na macramé duhu v 7 snadných krocích zvládne i úplný začátečník.

Dřevěná nástěnná dekorace – duha

Macramé tvoření má své kouzlo a velice brzy vás pohltí svou jednoduchostí a zejména krásnými výtvory, které budou pod vašima rukama vznikat. Pojďme si nyní společně vytvořit krásnou drhanou duhu, která bude báječným doplňkem do každého dětského pokoje, ať už je v boho, vintage, skandinávském, či moderním stylu.

Co budeme na tvoření ze dřeva potřebovat

  • silnější lano z kroucené příze
  • nůžky
  • dřevěné korálky
  • macramé příze v oblíbených barvách
  • tavná pistole
  • lepicí páska
  • hřebínek na rozčesávání příze

macrame-duha-diy   macrame-duha-postup   macrame-duha-vyroba

Postup

  1. Z lana si nastříháme provázky, které následně poskládáme do tvaru půlkruhu. Ten bude tvořit základ naší duhy. Celkem se bude jednat o 4 lanka. Konce provázku slepíme lepicí páskou, aby se nám dobře tvořilo a lano nám nikde neujíždělo. 
  2. Nezapomeneme si určit barevnou kombinaci i pořadí barev, které chceme na duhu použít. Doporučujeme použít 4 barvy – abychom na každém provázku měli jednu.
  3. Nyní vezmeme první barvu a začneme omotávat provázek. Začneme cca 5 cm od okraje. Na začátku nemusíme dělat uzlík.
  4. S omotáváním macramé příze kolem provazu skončíme opět cca 5 cm od okraje a uděláme uzlík. Postupně omotáme všechny části duhy a seřadíme.
  5. Jednotlivé díly k sobě přilepíme tavnou pistolí, a to hned na několika místech, aby vše dobře drželo. Klasické dřevěné navlékací korálky můžeme přilepit i na konce duhy (nechali jsme je v přírodním provedení).
  6. K vrchní části duhy pomocí tavné pistole připevníme očko, na kterém bude navlečený korálek. Očko následně poslouží k zavěšení na stěnu a vytvoření krásné nástěnné dekorace ze dřeva a přírodní bavlny. 
  7. Nyní stačí tuto částečně dřevěnou dekoraci zavěsit na obyčejný hřebík na stěnu do dětského pokoje. Skvěle se vyjímá například u dětské postýlky.

Jaké nástěnné dekorace ze dřeva zvolit do dětského pokoje

  • Nástěnné hodiny v dětském designu doplní každý pokojíček a navíc hodiny využije i školní dítko ve chvíli, kdy se bude učit poznávat hodiny. Výběr hodin do dětského pokoje tedy rozhodně nepodceňujte.
  • Dřevěné puzzle jsou báječným originálním dárkem, vaše ratolesti zabaví a vytvoří krásnou dřevěnou dekoraci. Doporučujeme například barevné nástěnné puzzle s neotřelým designem německého umělce Andrease Preise, které dodají každému pokoji šmrnc.
  • Dekorace z překližky – dřevěná překližka je materiál, který jsme si poslední dobou při tvoření velice oblíbili. Snadno se s ním pracuje, je lehký a podněcuje kreativitu. Vyrobit z tohoto dřevěného polotovaru můžete například věnce, obrazy i nejrůznější dekorace k zavěšení. Navíc si k tvoření můžete pozvat i děti. Na překližku se totiž velice dobře maluje (například fixy, akrylovými barvami, ale klidně postačí i pastelky).
  • Dřevěné police nabízíme v nejrůznějších designech – např. ve vzhledu medové plástve, či domečku. Oba tvary se intenzivně využívají v interiérovém designu zaměřeném na skandinávský styl. Nebo máte raději klasiku?
  • Zrcadla dokáží prostor osvětlit, rozšířit a vetknout mu příjemnou atmosféru. I zrcadlo si můžete doma snadno vyrobit svépomocí. My jsme jedno takové v boho designu vyzkoušeli.
  • LED světýlka s dětskými motivy děti milují. Když se do pokojíčku začíná vkrádat tma, umí rozehnat jakékoliv chmury a pokud zvolíte roztomilý design, tak kouzlo dětského pokoje báječně doplní. Pomocí výřezů z překližky můžete nástěnné světlo vyrobit i sami. Zkuste si to!
  • Řešíte v pokojíčku vaší ratolesti nedostatek místa? V tom případě vřele doporučujeme zaměřit se na hračky pro děti, které lze umístit na stěnu. Jedná se o velice zajímavé a ve většině případů edukativní dětské hračky, které jsou zaměřené na vývoj jemné i hrubé dětské motoriky, rozvíjení fantazie a mnohem víc. Velice populární jsou i hračky na stěnu ve tvaru krokodýla, či slona, jejichž součástí jsou například hry s čísly, či nejrůznější labyrinty. Děti milují i nejrůznější autodráhy, či kuličkodráhy – i ty se vyrábějí v nástěnné verzi. Tak směle na nákupy!

balonek-preklizka   puzzle_1   venec-z-preklizky-jarmila

Hledáte-li další nápady ze dřeva, dětský nábytek, ale například i dětské hračky, tak musíte navštívit náš Pinterest. Najdete tam toho mnohem více, než jen tvoření a dětské výrobky. Pinujte s námi!