AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Jak vyrobit dětskou knihovnu za zlomek ceny?

detska-knihovna-v-pokoji

Co si budeme povídat, knihovny ze dřeva nejsou zrovna levnou záležitostí a pokud navíc sháníte knihovničku do dětského pokoje, tak jistě hledáte takovou, na kterou dítě snadno dosáhne a navíc bude i praktická a levná. Pojďme si jednu takovou společnými silami vyrobit.

Dřevěná knihovna – výroba

Dětský nábytek má být v první řadě bezpečný a hned poté účelný. Přesně to splňuje nízká knihovna, na kterou děti snadno dosáhnou a vyberou si knížku přesně podle svého gusta. Do tohoto odkládacího dětského stolečku si děti samozřejmě mohou uložit i oblíbené plyšáky, či jakékoliv jiné hračky pro děti.

Co budeme potřebovat

  • Dřevěný organizér
  • Nábytkové nožičky
  • Vrtačka a šrouby (pokud již nejsou v balení s nožičkami k nábytku)
  • Tužka na dřevo

detska-knihovna

Postup

  1. Z dřevěného organizéru vytáhneme šuplíčky. Ty skvěle poslouží například při organizaci ve větších komodách na oblečení nebo v kuchyni (skvěle do nich padne třeba pytlík s kořením). Pasují i do dřevěných regálů a knihoven, kde mohou posloužit na nejrůznější drobnosti, které nechcete mít úplně na očích. 
  2. Pomocí tužky vyznačíme místa, kde budeme vrtat, a ve kterých místech připevníme nábytkové nožky.
  3. Dřevěné nožičky jednoduše připevníme pomocí vrtačky.
  4. Podle potřeb můžeme tento typ dřevěných knihoven natřít, případně jakkoliv jinak ozdobit (metodou decoupage, krakelováním, nebo si troufnete na vypalování do dřeva?)
  5. Do dřevěné knihovny už jen stačí vyskládat ty nejoblíbenější knížky vaší ratolesti.
  6. Knihovnička se báječně hodí například i na nejrůznější potřeby, či výrobky pro děti, které chcete mít kdykoliv po ruce.

Jaké máte předsevzetí na rok 2023?

Přichází nový rok a nové předsevzetí. Máte to také tak? Nejdůležitější je dávat si takové předsevzetí, která jste schopni reálně splnit. I my v ČistéDřevo.cz si každoročně dáváme záměr, který se samozřejmě projeví i v našem sortimentu. Například loňský rok jsme udělali velkou čáru za plýtváním a již rok dáváme produktům II. jakosti novou šanci. Tyto výrobky ze dřeva mohou následně posloužit například pro DIY tvoření.

V tom letošním roce jsme si dal za úkol, že chceme více číst a tomu zdárně přizpůsobíme náš magazín, a proto jsme se pustili do výroby této snadné knihovničky. Knižní výzva je již v plném proudu a místo na nové knihy se bude hodit nejen dětem.

Znáte upcyklaci?

Upcyklace je poslední dobou často skloňované slovo. Jedná se vlastně o účelnou přeměnu staršího produktu v něco nového, s úplně novým využitím.

Co si lze snadno vyrobit upcyklací dřevěných výrobků?

  • Noční stolek z dřevěného chlebníku má styl a je úžasně jednoduchý. Vyzkoušeli jsme za vás!
  • Knihovna z bedýnek se báječně hodí například do studentských pokojů, případně někomu, kdo si chce poskládat knihovnu do atypického tvaru.
  • Chcete netradiční zrcadlo v boho stylu? Věnujte kulatému zrcadlu unikátní rám – třeba ten z proutí, překližky, nebo podložky z mořské trávy.
  • I obyčejné kuchyňské prkénko umí udělat spoustu parády. Zkuste například z nepotřebného prkénka vyrobit stylové nástěnné hodiny vhodné třeba do kuchyně.

prkenko-jako-hodiny   stolek-z-chlebniku   bedynkova-knihovna

Hledáte-li více inspirace, tak sledujte naše sociální sítě a Pinterest, kde najdete spoustu nápadů na netradiční upcyklaci, dřevěný nábytek, DIY postupy a v neposlední řadě i krásné dřevěné hračky pro děti.