AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Originální dárky pro myslivce ve znamení sv. Huberta

Nahledovy-lovu-zdar

Podzim se u myslivců nese v poměrně slavnostním duchu a nutí nás možná přemýšlet, jaký vánoční dárek milovníkovi lesa či lovci pořídit. V následujícím článku se dozvíte něco o největším svátku všech myslivců – svatohubertských slavnostech – a samozřejmě nechybí tipy nejen na dárky ze dřeva pro myslivce a vlastně každého, komu chcete pořídit speciální dárek na míru.

Svatohubertská jízda. Co to je?

Máte v rodině nebo mezi přáteli myslivce? Pak byste měli vědět, že se 3. listopadu pravidelně v českých i slovenských zemích pořádají tradiční svatohubertské jízdy. Slyšíte o ní poprvé? Svatohubertská jízda je ve skutečnosti symbolický hon na lišku, kdy lišku představuje samotný myslivec. Na závěr dne samozřejmě nechybí nefalšovaná zábava, pivo v dřevěných korbelech a zvěřinové pochoutky stylově servírované na dřevěných prkýnkách, korýtkách, či dokonce na smrkových větvičkách. Myslivci většinou výrazně podporují tradice a zvyklosti, a tak u nich najdete opravdu stylové servírování jídla v ryze dřevěném duchu. K Hubertské zábavě rovněž patří pořádání plesů – tzv. “Hubertská”.

prkenko-na-maso   zebro

Tipy na dárky pro myslivce či milovníka přírody

Zájmy myslivců se většinou točí kolem přírody, zvěře a v neposlední řadě i lovu. Vřele proto doporučujeme pro zapálené myslivce využít možnosti dárků na míru a s nimi související gravírování do dřeva.

Gravírování do dřeva. Co to je?

Vypalování do dřeva právem patří ke stále oblíbenějším uměleckým technikám. Pomocí rozpáleného předmětu (v našem případě profesionálního laseru) dochází k odpařování dřeva, čímž se stává vypálený motiv neodstranitelným. Díky gravírování obecně vznikají unikátní dřevěné dekorace, originální dárky, třeba i upomínkové předměty vhodné pro firemní zákazníky, svatebčany i pro nejrůznější životní milníky. Dárky s gravírováním mají navíc jednu velkou výhodu – dají darovanému jasně najevo, že jste si na dárku dali opravdu záležet. A v neposlední řadě pro naše šikovné specialisty na laseru není nic nemožné, stačí přijít s nápadem a kreativní kolotoč může začít.

A jaké dřevěné výrobky pro myslivce si nechat ozdobit vypalováním do dřeva?

  • Dřevěná dárková krabice s lesním motivem může skrývat mnohá tajemství – naplníte je podle sebe nebo sáhnete po dřevěné dárkové krabici, kterou jsme pro vás už naplnili?
  • Pivní korbel se jménem, případně mysliveckým heslem “Lovu zdar!” nesmí chybět.
  • Dřevěné hodiny v přírodním duchu, se zvířecími motivy. Co třeba s textem “Je čas vyrazit do lesa”?
  • Dřevěná prkénka vhodná k přípravě i servírování zvěřinových pochoutek. Vygravírovat na prkénko můžete například jméno obdarovaného nebo jakýkoliv motiv kolem myslivosti a lovectví.

lovu-zdar-bedynka   lovu-zdar-nosic   nosic-na-panaky-lovu-zdar

Jaké zajímavé dárky ještě myslivci pořídit?

  • Dárkový koš s oblíbenými zvěřinovými pochoutkami. Dárkové koše patří tradičně k dárkům, které nikdy neurazí. Krásný proutěný košík jednoduše naplníte tím, co má dotyčný rád.
  • Teplé oblečení vhodné na “čekanou” ocení každý zimomřivec.
  • Kvalitní termoska na horký nápoj je ideální pro chladná rána v lese.
  • Bez kvalitní čelovky, případně příruční svítilny, se žádný myslivec neobejde.
  • Sada nožů na zpracování lovené zvěře je naprostou nezbytností.
  • Hamaka, či klasická závěsná síť, se hodí na odpočinek v lese, případně poslouchání jelení říje. Umíte si snad představit větší romantiku?

TIP NA ZÁVĚR: Máte doma malého myslivce, nebo milovníka přírody? Pak vám jistě nesmí chybět naše lesní abeceda, která je krásnou nástěnnou dřevěnou dekorací a zároveň skvělou učební pomůckou pro malé školáky.

lesni-abeceda

Okénko do historie – sv. Hubert

Sv. Hubert byla historicky doložená postava. Jednalo se o akvitánského šlechtice z bohaté rodiny. Své dny si krátil nezřízeným životním stylem, hodováním a v neposlední řadě lovem. Na jednom honu údajně zabloudil hluboko do lesa a zde spatřil nadpozemsky krásného bílého jelena s křížem mezi parožím. Skrz lesní bytost v podobě jelena k němu promluvil Bůh a Hubert se jak jinak než polepšil. Po tomto mystickém zážitku se stal knězem, po čase dokonce biskupem a výrazně se zasloužil o šíření křesťanství u nás. Po své smrti se stal patronem všech lovců a myslivců. 

Hledáte-li další tipy na dárky pro vaše nejbližší, tak sledujte náš Pinterest, kde najdete inspiraci na dřevěné dárky s různými motivy. Obzvlášť pokud si nejste jistí, co přesně nechat na výrobek ze dřeva vypálit, tak je Pinterest doslova bezednou studnicí unikátních nápadů.