AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

5 snadných kroků k výrobě dřevěné dekorace z fotorámečku

dekorace-z-fotoramecku

Také nikdy nevíte, čím oživit prázdnou stěnu tak, aby výsledek nebyl kýčovitý, ale zároveň se stal poutavým místem v každém pokoji? Nebo se často stává, že si pořídíte drahé obrazy, které se vám po pár letech přestanou líbit. I pro tento typ problému máme báječné řešení. Vyrobte si dekorace na stěnu svépomocí. Výsledek bude fenomenální, navíc můžete dekoraci obměňovat hned několikrát do roka a nikdy vás neomrzí. Tak směle do toho!

Dřevěná dekorace z fotorámečku

Fotorámečky nemusí být jen na fotky, pomocí fotorámečků můžete vytvořit velice zajímavé dřevěné dekorace, které můžete v průběhu roku jednoduše měnit. Podívejte se společně s námi na jednoduchý návod, který zvládne úplně každý.

Co budeme potřebovat

  • Dřevěný lis na květiny
  • Dřevěné fotorámečky
  • Sušené i čerstvé květiny
  • Tavná pistole
  • Provázek v přírodním provedení

lis-na-kvetiny   lis-na-kvetiny-doma   dekorace-z-fotoramecku-kvety

Postup

  1. Vezmeme si květiny – záleží jen na vás, jaký typ květin chcete na obrazu mít. Můžeme zvolit boho luční kvítí, romantické růže, tradiční máky, jarní květiny, či například podzimní listí spolu s rostlinnými kultivary typickými pro chladnější měsíce. Fantazii se meze nekladou. 
  2. Květiny opatrně vylisujeme na dřevěném lisu. Samozřejmě nemusíme používat jenom vylisované květiny. Dřevěná dekorace by mohla být i plastičtější. Krásně fotorámeček vypadá například se šípky, oblázky, šiškami a jinými přírodninami.
  3. Nyní si vezmeme rámečky na fotky a vložíme do nich čistý bílý a pevnější papír (my nechali přírodní dřevo v pozadí).
  4. V tomto bodě pomocí tavné pistole lepíme vylisované květiny do fotorámečku. Záleží jen na naší fantazii, jakým způsobem to provedeme. Můžeme ve fotorámečku udělat malý svazeček, nebo například vytvořit květinovou minikoláž.
  5. Nyní můžeme vytvořenou dřevěnou dekoraci/obraz zasklít, nebo ji můžeme nechat otevřenou. Sušené květiny pak samozřejmě nemají tak dlouhou trvanlivost. Velkou výhodou ale je, že si obrazy můžete obměňovat podle ročního období, tématu, či prostě nálady.

Čím ještě oživit stěnu

Možná podobně jako já ve zkrášlování stěn v interiéru tápete. Doporučuji vám proto vybrat například jeden z následujících výrazných nástěnných prvků, od kterých se bude odvíjet další dekorování domova. Ve výčtu níže jsme pro vás vybrali takové dekorace, které jsou univerzální a hodí se do jakéhokoliv typu interiéru i pokoje a zároveň patří mezi naše nejprodávanější produkty.

jarni-venec-kvetiny   police-diy   geometricky-obraz-cerny

  • Dřevěný žebřík, či dokonce dřevěné štafle jsou netradiční dekorací, která se hodí do jakéhokoliv typu interiéru. Stačí si ji jen ozdobit přesně podle představ. Nápady najdete například na Pinterestu.
  • Geometrické obrazy – v nabídce máme hned několik typů (například dřevěný orel, vlk, liška a samozřejmě jako milovníkům psů nám zde nesmí chybět jednotlivá psí plemena).
  • Nástěnné puzzle právem považujeme za trefu do černého. Nejen, že se při skládání zabavíte, ale jejich hravý design ocení každý milovník umění. Na našem e-shopu najdete krásné nástěnné puzzle s temperamentním vzezřením navrženým německým umělcem Andreasem Preisem.
  • Nástěnné hodiny mohou být efektivním a designovým kouskem. Nebojte se experimentovat.
  • Mechová stěna se stává čím dál více populárnější. Její velkou výhodou je samozřejmě přírodní design, nevýhodou zase větší podíl péče na jejím udržování.
  • Dřevěné poličky – na našem e-shopu najdete i zajímavé typy polic, například ty ve tvaru domečku nebo medové plástve.

Hledáte-li další inspiraci na dřevěné dekorace, jednoduché tvoření, či vybavení domácnosti, tak mrkněte na náš Pinterest, kde najdete spoustu nových nápadů, které vás jistě zaujmou. Pinujte s námi.