AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

5 nejlepších doplňků k dětskému zahradnímu domku ze dřeva

zahradni-domek-pro-deti

Dřevěný zahradní domek pro děti nesmí na žádné zahradě chybět. Je poutavým místem pro všechny dětské fantazie a soukromím, které děti ke svým hrám potřebují. V následujícím článku najdete tipy na to, jaké komponenty se k dětským zahradním domkům ze dřeva báječně hodí.

5 doplňků k dětským dřevěným zahradním domečkům

Zahradní domeček je sám o sobě ideálním místem pro velké množství dětských her, ale samozřejmě můžete pořídit domeček s nejrůznějšími komponenty a zahradními doplňky, které domek povýší na úplně novou úroveň. Pojďte se s námi podívat na 5 nejoblíbenějších doplňků k zahradnímu domku.

  1. Houpací kruh patří dlouhodobě k nejoblíbenějším houpačkám. Samozřejmě, že klasická houpačka ze dřeva má své nostalgické kouzlo, ale pokud dětem chcete dopřát něco navíc, tak houpací kruh je ideální. Díky vysoké nosnosti (až 150 kg) se tam vejde i dospělý, nebo kupa malých dětí. Nebo snad vyzkoušíte náš netradiční houpací čtverec?
  2. Dětská houpačka/případně houpačka pro nejmenší děti se již stala evergreenem každého dětského hřiště. 
  3. Dřevěná prolézačka pro děti skvěle procvičuje jejich motorické dovednosti a baví děti všech věkových kategorií. Samozřejmě, že dřevěné prolézačky musíte nějak uzpůsobit růstu vašeho dítěte, aby pro ně byly bezpečné. Můžete na dřevěné prolézačky pro děti použít nejrůznější ochranné prvky jako je dřevěné zábradlí a mně osobně se osvědčily například provazové sítě.
  4. Dřevěný domeček se skluzavkou – ve většině případů dnes již zakoupíte dřevěné domečky se skluzavkou a nemusíte tedy následně řešit, jak velkou skluzavku do domečku nakupovat. Vzhledem k tomu, že je to nejsnadnější způsob, jak se z domečku rychle dostat, tak jej vřele doporučujeme. 
  5. Pískoviště pro děti klidně zakomponujte již do zahradního domečku.Můžete ho například schovat pod domeček a díky tomu bude dřevěné pískoviště chráněné před povětrnostními vlivy. Rovněž oceníte i to, že pokud dítě například přestane bavit skluzavka, tak může změnit činnost a opět bude na nějakou dobu zabavené. Zjednodušeně řečeno je dětský domeček ze dřeva ideálním zahradním doplňkem pro každého vytíženého rodiče.

houpaci-kruh   dite-na-houpacce   dite-v-piskovisti

Jak pečovat o dětský zahradní domek – dřevěný?

  • Důležitá je především prevence – pravidelně domek lakujte a impregnujte, neboť největším nepřítelem číslo jedna je samozřejmě vlhkost.
  • Domeček pravidelně kontrolujte a případně opravujte.
  • Nepodceňujte čištění, letní prach a mnohé jiné nečistoty samozřejmě ničí nejen vrchní lak, ale poté i samotné dřevo.
  • Věnujte pozornost dřevokazným houbám a hmyzu, jejichž působení je nutné zastavit hned na začátku.
  • Zahradní domeček pravidelně větrejte, abyste se vyhnuli plísním.

Co ještě vám na zahradě nesmí chybět?

  • Houpací síť není jen prostředkem k lenošení, ale i ozdravným předmětem k důležitému odpočinku. Věděli jste, že i krátký spánek v houpací síti vás regeneruje na mnohem delší dobu, než je tomu například v posteli? Je to zejména díky tomu, že v houpací síti upadáte daleko častěji do hlubokého spánku, který je pro regeneraci mnohem účinnější. Houpací síť lze velice snadno zavěsit mezi dva stromy. Pokud vám na zahradě vzrostlé stromy chybí, tak se nic neděje – můžete si zakoupit dřevěný stojan na houpací síť a tam ji v pohodě zavěsit. 
  • Zahradní nábytek poslouží pro zahradní posezení s přáteli a kolorit zahrady dokonale doplní.
  • Závěsné houpací křeslo proutěné ocení každý milovník pohody. Znáte snad lepší místo například na čtení knížek?
  • Dřevěná zahradní houpačka – dřevěná houpačka nemusí být jen zábavou pro děti, ale patří mezi nejoblíbenější zahradní nábytek vůbec. Na dřevěných houpačkách se totiž skvěle odpočívá, relaxuje a v neposlední řadě skvěle vypadají.
  • Zahradní doplňky a dekorace dodají vaší zahradě šmrnc a velice osobní ráz. Stačí si jen uvědomit, co vás charakterizuje a přesně to vdechněte vaší zahradě. Milujete růže, tak vám jistě na zahradě nesmí chybět spousta růžových keřů. Pokud jste naopak milovníci minimalismu, tak oceníte zahradu v japonském stylu.
  • Vodní element – mnozí zahradní architekti se shodují, že ať už se rozhodnete pro jakýkoliv typ zahrady (např. moderní, anglická, “divoká”, či přírodní zahrada), tak v něm rozhodně nesmí chybět vodní element. Voda totiž do zahrady přináší zvláštní uklidňující kouzlo a dle pravidel feng shui vytváří v zahradě potřebnou harmonii k relaxaci a odpočinku. Vyrobit vodní prvek navíc nemusí být nic složitého. Například takové jezírko zvládnete při troše šikovnosti sami. Jak při výrobě jezírka postupovat?

houpaci-sit-v-prirode

Při pořízení domečku pro děti si můžete být jisti jedním. Jen tak vaše děti neomrzí a bude doslova “růst s dětmi”, obzvlášť pokud zvolíte vhodné doplňky, které lze samozřejmě libovolně obměňovat. Hledáte-li další vychytávky pro děti, či na zahradu, tak sledujte náš Pinterest a pinujte s námi!