AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

10 nejlepších vychytávek do pokoje pro prvňáčka

pokoj-pro-prvnacka

Prázdniny se pomalu blíží ke konci a vy jistě přemýšlíte, jak zařídit pracovní kout pro budoucího školáka tak, aby v něm bylo dost prostoru na všechny nezbytnosti, pořádek pro lepší koncentraci a samozřejmě vychytávky podněcující dětskou kreativitu a touhu učit se novým věcem. V následujícím článku se dozvíte, co by v pokojíčku budoucího prvňáčka rozhodně nemělo chybět. 

Jak by měl vypadat pokojíček pro prvňáčka

Existuje pár pravidel, kterými bychom se při zařizování rozhodně měli držet. Podívejte se na ně společně s námi.

Kam umístit pracovní stůl

Doporučujeme umísťovat psací stůl u okna, kde by na něj aktivní světlo dopadalo zboku, či zepředu. Rovněž je dobré mít celý pokoj rozdělený na zóny, které pomohou dítěti si v rámci dětského pokoje vytvořit jisté návyky. 

Výška dřevěného psacího stolu a kancelářské židle

Nesprávná výška stolu a židle může způsobit nezdravé sedací zvyky, jež mohou dítě provázet celý život a vyústit v dospělosti v nepříjemné bolesti zad.

Výběr pracovního stolu a dětské židle

Výběru dětského nábytku bychom samozřejmě měli věnovat zvýšenou pozornost. Doporučujeme pořizovat nábytek z masivu, jak bude vysvětleno níže. Celkově bychom na kancelářském nábytku neměli šetřit. Pokud navíc vyberete univerzální kousek, tak s dětmi poroste klidně až do puberty a vy tím samozřejmě ušetříte. Co se týče výběru dětské židle pro prvňáčka, tak z osobní zkušenosti vřele doporučuji koupit dítěti židli bez koleček a možnosti otáčení. 

pokoj-pro-prvnaka

Dostatek prostoru jen pro sebe

Zřejmě pro vás nebude žádnou novinkou, že dítě by svůj studentský kout mělo mít jen pro sebe a neměl by obsahovat jakékoliv rušivé elementy. 

Organizace na prvním místě

Jistě ani pro vás není překvapením, že příjemný a pozitivní prostor je vždy ten, který je uklizený a dobře zorganizovaný. Pokud navíc pořídíte dítěti úložné boxy a různé organizéry nebo kasičky na spoření kapesného, které pro ně budou zajímavé, tak se nebudete stačit divit, jaký pořádek váš prvňák ve svých věcech bude mít. Ač je to k nevíře, tak děti milují uklizený prostor a umí si ho i skvěle udržovat. Stačí jim ho zpřístupnit.

10 nejlepších vychytávek pro prvňáčky

Podívejte se na 10 top vychytávek a kancelářských potřeb, které vašemu prvňáčkovi usnadní vstup do nové éry jeho života. 

  • Tabule pro děti – ať už se rozhodnete pro korkovou tabuli, dřevěnou tabuli na psaní křídou, magnetickou tabuli nebo tabuli na fix – jedno je jisté, děti ji budou doslova milovat.
  • Šanony s motivem na míru – pokud zvolíte šanony ze dřeva, můžete je jakkoliv dozdobit, či popsat tak, aby byly pro děti dostatečně přehledné. Nebo snad využijete vypalování do dřeva od našich šikovných pracovníků?
  • Kancelářské pořadače – jsou přesně tím typem nezbytností, které udrží pracovní kout v naprostém pořádku. Pořídit můžete například pořadač na papíry, pořadač na dokumenty a samozřejmě mnohé další potřeby pro “kancelář” pro děti.
  • Díky organizéru na psací potřeby se vám už nikdy nebudou pastelky, tužky a propisky válet po stole.
  • Psací podložka nesmí na žádném psacím stole chybět. Nejen, že ušetříte psací stůl od logického opotřebování, ale také na trhu existuje spousta psacích podložek s edukativním zaměřením a tak máte hned dvě mouchy jednou ranou.
  • Pokud jsou vám přirádky na dokumenty a jiný kancelářské organizéry málo, tak rozhodně využijte dřevěné bedýnky a boxy.
  • Stojan na tablet/knihu patří k nezbytné součásti výbavy každého prvňáčka. 
  • Stylové dřevěné police – věděli jste, že police nemusí být jen obyčejné rovné. Na našem e-shopu najdete dřevěné police ve tvaru medové plástve, či dokonce domečku.
  • Slepá mapa České republiky se bude hodit zejména k výuce zeměpisu, nebo si tam snad budete zaznamenávat své zábavné výlety?
  • Dřevěné bloky v krásném provedení – děti naprosto milují mít svůj vlastní deníček na všechna svá tajemství, ale náš dřevěný blok můžete použít i jako úkolníček, či sešit na domácí úkoly. Samozřejmě oceníte i nepřeberné množství hravých motivů s UV tiskem.

drevene-poradace   stojan-na-mobil-na-stul   stul-drevene-doplnky

Pracovní kout v přírodním duchu

Každý rodič logicky chce, aby se jeho dítě ve svém pracovním prostoru cítilo co nejlépe. A jak toho dosáhnout? Samozřejmě, že pomocí dřeva. Pobyt v přírodě má na naše zdraví, mysl i tělo pozitivní vliv. Z výzkumu pořádaného v Kanadě jednozančně vyplývá, že lidé tráví na čerstvém vzduchu pouze 6% času denně. Stejný vliv na naše zdraví má ale i příroda, jež je zpřístupněna alespoň zprostředkovaně. Dle výzkumu vedeného kanadským institutem FPInnovation má viditelný povrch ze dřeva a přírodní materiály významný vliv na naší psychiku a zdraví. Úspěšně totiž bojuje se stresem a zvyšuje celkovou pracovní výkonnost. Pokud se tedy rozhodujete ohledně nábytku do dětského pokoje, tak všemi deseti doporučujeme dřevo. O tom, jak přesně výzkum probíhal si můžete přečíst v jednom z našich minulých článků

police-nad-stul   policka-domecek   dreveny-reproduktor

Hledáte-li inspiraci na to, jak zařídit dětský pokoj, či jaké dřevěné výrobky si pořídit do své domácnosti, tak sledujte náš Pinterest, který je nekonečnou studnicí kreativních nápadů, ale i inspirace. Pinujte s námi!