AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Jak se sbalit na cestu stylově?

Nahledovy-cestovani-bedynka

Konečně je léto a milovníci dovolených a cestování si přijdou na své. Je jedno, jestli se chystáte na chatu, k moři, na hory nebo na Šumavu, protože to, jak rychle, efektivně a stylově se zabalit, budete řešit při návštěvě jakékoliv destinace. V následujícím článku najdete pár ověřených tipů, které vám zaručí snadnější balení, a cestovní horečka tak u vás nebude mít žádnou šanci.

Klíč k úspěchu je seznam

Jak říká moje máma, tak bez seznamu ani krok. Vřele tedy doporučujeme si balení dobře promyslet a vzít si k tomu nejlépe tužku a dřevěný blok, kde si napíšeme vše potřebné a pak jen vyškrtáváme to, co máme již reálně zabalano. Dokonce existují vychytané aplikace, kde si seznam můžete stáhnout a jednoduše vyplnit online. Kostra cestovního seznamu může být stále stejná, jen se budou měnit jednotlivé položky – ale ruku na srdce, většinou má již každý vytipovaný své ustálené oblečení a módní doplňky určené na cesty (například lékárnička, doklady a peníze, sluneční brýle a oblíbené tričko). Hlavním přínosem takového seznamu je samozřejmě klid v duši. Vřele ho tedy doporučuji všem, kdo trpí cestovní horečkou a není s ním do začátku dovolené kloudná řeč.

dreveny-blok-seznam-nacesty

Jak a do čeho se sbalit na cestu?

Hlavně efektivně:

  • Oblečení neskládáme, ale rolujeme.
  • Skupiny svršků si rozdělíme a dáváme do pytlíků a látkových tašek, budeme pak mít ve všem lepší přehled.
  • Pokud oželíme velkou kosmetickou tašku, tak kosmetiku i léky lze snadno a efektivně zabalit do plastových uzavíratelných sáčků, které zaberou méně místa.
  • Ty největší a nejtěžší věci si vezmeme na sebe. Často mě i taková bunda po cestě zachránila před zimou.
  • Využíváme každou píď prostoru, do bot srolujeme například ponožky.
  • Díky vakuovým pytlům ušetříme spoustu místa.
  • Balíme se do tašek, které následně můžeme použít jako doplněk. Doporučujeme například proutěné tašky (skvěle se hodí k letním outfitům) nebo korkové kabelky (korek má spoustu výhod – odolává UV záření, je voděodolný a ohnivzdorný).

Dále se nabízí otázka, do čeho se nejlépe zabalit. Pokud míříte na pěší trip a vaším hlavním cestovním prostředkem je vlak, nebo autobus, tak nad cestovním kufrem ani nepřemýšlejte a investujte do kvalitní krosny. Při jízdě autem, nebo cestování letadlem vřele doporučujeme zabalit své věci nejlépe do skořepinového kufru, který je prostorný a zejména dostatečně organizovaný. Perfekcionisté a chroničtí puntičkáři tím pádem ani nepřemýšlí nad možností batohu a jiné cestovní tašky neidentifikovatelného tvaru.

Na co nezapomenout při balení

  • Doklady a peníze jsou základ a věřte tomu, že právě tyto nejdůležitější věci rády zůstanou někde nachystané na botníku (mluvím z vlastní zkušenosti).
  • Lékárnička vám rozhodně v cestovním kufru či batohu nesmí chybět.
  • Kvalitní a zejména multifunkční oblečení – pár kousků vám pak vystačí na celou dovolenou.
  • Kvalitní boty a raději ještě jedny navíc nejsou nikdy ztrátou prostoru. 
  • Kosmetika – každý má rád tu svou a v zahraničí nemusíte sehnat přesně to, co vyhovuje vám a vaší pleti.
  • Kempingová sprcha – hodit se bude zejména při cestě autem, kdy budete mít vodu na opláchnutí rukou či ovoce po ruce kdekoliv si usmyslíte.
  • Dostatek pitné vody.
  • Kvalitní ochrana proti slunci – už jste na sobě měli stylové dřevěné brýle, které něco vydrží?

 

lekarnicka

Nezapomínejte na úložné prostory v autě

Vřele doporučuji mít v autě kousek místa například na dřevěné bedýnky, které poslouží jako odkládací prostor na nezbytnosti, které se vám při dlouhodobější jízdě v autě můžou hodit a vy pak nemusíte otevírat hned několik kufrů, či tašek. Podobně jako bedýnky, ale poslouží i proutěný koš, který následně můžete využít na nákupy ve vaší vysněné destinaci. Piknikový koš je zase dostatečně prostorný pro všechny vaše nezbytnosti a navíc jej můžete využít na romantický piknik na pláži nebo v lese. 

Jaké vychytávky se vám v autě budou hodit?

  • dřevěná bedýnka na svačinky a jiné nezbytnosti
  • látkové přihrádky na sedadla
  • držák na tablet a tablet na pohádky pro děti
  • cestovní nebo dřevěný hrnek (pro vášnivé turisty vřele doporučujeme několika staletími prověřenou kuksu)
  • dřevěné organizéry do auta
  • cestovní síťka do kufru auta

Jedete kempovat? Dřevěné nádobí vám nesmí chybět

Máte rádi dovolenou dobrodružnějšího rázu? Tak jste jistě milovníky kempování a all inclusive dovolená vám zas až tak moc neříká. Pak musíte myslet i na kuchyňské potřeby, které k dovolené budete potřebovat. My samozřejmě doporučujeme to dřevěné. Upřímně, pokud cestujete s dětmi, tak nikdy nevíte, kdy děti dostanou hlad a na výletě jako naschvál nikde v okolí nebude nic, kde byste se mohli občerstvit a najíst. Řeším to tak, že si prostě všude beru jídlo s sebou. Nádobí ze dřeva a dřevěný příbor je tak nedílnou součástí mého batohu. Není těžké, nerozbije se a k obědu v lůně přírody se dokonale hodí. Ještě lehčí variantou je pak bambusový příbor a nádobí a pro děti samozřejmě nesmíme zapomenout bambusová brčka. Místo si na ně vždy najdete.

kosik-bedynka-cestovani

Abyste si dovolenou užili plnými doušky, nemusíte s sebou mít celý šatník a dva lodní kufry doplňků. Zejména jde o to si dovolenou užít. Tak směle do toho!