AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Jak připravit dokonalou zahradní párty

zahradni-party-servirovani

Letní atmosféra doslova láká k přátelským setkáním, zahradní párty a nejrůznějším oslavám. Užijte si zábavu po boku těch nejbližších. V následujícím článku najdete tipy na to, jak si takovou párty na zahradě skvěle užít a na co při přípravách nezapomenout.

Bez přípravy to nejde

Na zahradní párty se musíte připravit s dostatečným předstihem a přípravy vám zaberou spoustu času. Doporučujeme si dokonce sepsat seznam, na co nezapomenout. V parných letních dnech musíte myslet zejména na pitný režim. Doporučujeme například velkou skleněnou nádobu s kohoutkem. Hosté si pak budou chodit sami doplňovat a vy jste bez starostí. V horku samozřejmě i čerstvě načepovaná voda ihned zteplá. Nachystejte si tedy i dostatek ledu do nádoby, která izoluje teplotu  – například nerezové, či dřevěné vědro.

Připravte si perfektně prostor

Dostatek prostoru a místa k usazení hostů jsou klíčové. Dřevěný zahradní nábytek budete muset jistě doplnit ještě o další místa k sezení. Svou službu vám mohou prokázat dřevěné lehátka, ale například i dřevěné špalky šikovně rozestavěné do prostoru. Pro děti nezapomeňte na zahradě rozdělat deku, kde mohou děti spočinout. Doporučujeme také vybrat nějaké stinné místo, kde schováte jídlo a studené pití před slunečními paprsky a v neposlední řadě nesmíte zapomínat například na svíčky, dřevěné dekorace, světýlka a balonky, které vaši párty pozvednou o level výše. 

opekani-na-zahrade

Co na zahradní párty nesmí chybět

  • Bez dobrého jídla se prostě neobejdete, podívejte se níže na tipy na stylové a originální servírování jídla.
  • Vyzrajte na nepřízeň počasí a buďte připraveni – slunečníky, přístřešky, nebo větráky jsou ideální volbou.
  • Zahradní dekorace vám vyladí prostor k dokonalosti a dodají ten správný styl.
  • Nepodceňujte světlo – pokud se zahradní akce protáhne až do pozdních hodin, tak vy i vaši hosté to oceníte
  • Dostatek pití pro vaše žíznivé hosty, kteří se v parném dni budou chtít jistě ochladit.

Servírování jídla

S parnými dny vyvstává otázka, jaké jídlo servírovat svým hostům. Musíte myslet na to, že na sluníčku se některé pokrmy snadno zkazí. K létu proto neodmyslitelně patří spousta zeleniny a ovoce, či grilování. Skvělým tipem k pohoštění jsou například zeleninové hranolky podávané s ochucenými dipy. Z vlastní zkušenosti ho ocení mužské i ženské osazenstvo.

Jak servírovat stylově a bez zbytečného nádobí? My jsme se doslova zamilovali do rustikálního a minimalistického servírování, které navíc ušetří spoustu času s následným úklidem. Ideální je například servírovací tác, dřevěné korýtko či servírovací prkénko, kde vše nachystáte a hosté si berou dle libosti. Ošatky na pečivo a kryty na pokrmy proti mouchám jsou dnes již samozřejmostí.

cise-a-korbel   rybizovy-kolac   set-na-syry

Program pro dospělé a zábava pro děti

  • Hudba uvolní každého návštěvníka a pojí se s ní velké množství zábavy (přes den ji ocení zejména děti, ve večerních hodinách okouzlí pro změnu tancechtivé dospělé).
  • Zahradní hry – oblíbené jsou například dřevěné kuželky, házení kroužky (ocení zejména děti), zahradní kroket, petanque a mnohé další.
  • Vítaným zpestřením je osvěžení v bazénu.
  • Vraťte se do minulosti a zavzpomínejte na zábavu a zpěv při táborovém ohni. Nechcete na zahradě dělat velký táborák? A už jste slyšeli o finské svíci?
  • Vymyslete vlastní program – například různé soutěže, hledání pokladu pro děti, či vlastni verzi hospodského kvízu.

zahradni-kroket

Hledáte další skvělé tipy, jak si užít léto nejen na zahradě? Navštivte náš Pinterest, kde kromě dřevěných dekorací, skvělých receptů, tipů na zahradní aktivity najdete i DIY postupy na dekorace, které oceníte nejen na zahradě.