AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Jak vyrobit dřevěný stůl

stul-z-bedynek

Konferenční stůl ze dřeva není vždy levnou záležitostí a láska k dřevěnému nábytku se vám tak může značně prodražit. V dnešním článku vám přinášíme návod, jak vyrobit stůl ze dřeva svépomocí tak, aby co nejméně utrpěla vaše peněženka a zároveň byl výsledek originální a stylový.

Výroba dřevěného stolu

Vrhněte se na výrobu dřevěného stolu třeba hned!

Co budeme potřebovat

Postup

  1. V první řadě musíme každou dřevěnou bedýnku zbrousit do hladka. Pro hrubé broušení použijeme ocelový kartáč, případně elektrickou brusku. Smirkovým papírem ve vyšší zrnitosti následně finálně dobrousíme pro dokonale jemný povrch.
  2. Bedýnky nyní natřeme požadovanou barvou, či mořidlem. Doporučujeme nátěr provést minimálně dvakrát pro lepší efekt. Při následném schnutí barvy se řiďte pokyny výrobce.
  3. Již zaschnuté bedýnky (předpokládejme, že po 24 hodinách od nánosu barvy) k sobě postavíme bokem, jak vidíte na obrázku níže.
  4. Následně slepíme bedýnky k sobě vhodným lepidlem – pokud stůl ze dřeva budete umisťovat v interiéru, tak vám bude stačit lepidlo na dřevo o disperzi č. 2. V případě, že si chcete být jistí, zda na stůl z bedýnek používáte dobré lepidlo, přečtěte si jeden z našich předchozích článků, kde se lepením dřeva důkladně zabýváme.
  5. V této fázi k sobě dřevěné bedýnky přišroubujeme.
  6. Uprostřed vám vznikne díra, která se dá využít jako originální dekorace, či další odkládací prostor.
  7. Smontované dřevěné bedýnky nyní položíme na dřevěnou překližku, rám, či desku ze dřeva (velikost se odvíjí od použitých bedýnek) a přišroubujeme.
  8. K dřevěnému stolu lze pak snadno připevnit například kolečka, záleží jen na vašich preferencích.
  9. Na hotovém stole již případně upravíme nerovnosti a doplníme o vhodné dřevěné dekorace.

Výhody nábytku z bedýnek

Nábytek ze dřeva má spoustu skvělých výhod a kromě vzhledu, vůně a příjemného pocitu oceníte i jeho praktické vlastnosti. Znáte ale všechny přínosy nábytku z dřevěných bedýnek, který obsahuje všechny klady dřeva a má ještě něco navíc?

  • Můžete si pohrát s rozložením – skvěle se hodí například do asymetrických prostor, půdních vestaveb nebo prostě tam, kde potřebujete zužitkovat kousek místa navíc.
  • Nízká cena patří rozhodně k největším lákadlům, proč se po tomto dřevěném nábytku poohlížet.
  • Vyznačují se lehkostí a snadnou manipulací – sestavení takového nábytku zvládne i ten, kdo si s manuální prací zrovna netyká.
  • Díky již zmíněné lehkosti a variabilitě se snadno upravují – můžete je natřít akrylovou barvou (na trhu je skutečně široká škála barev), či opálit, nevšedně vypadá i natření tabulovou barvou a případný popisek.

police-z-bedynek_1   stolek-z-bedynek

Do jakého interiéru se nábytek z bedýnek hodí?

Nábytek z bedýnek se hodí do každého typu interiéru. Minimalistický styl bydlení ocení vzdušnost, romantický zase variabilitu a případnou možnost výzdoby podle vlastních představ. Vůně dřeva je rovněž typická pro rustikální styl, kde masivní dřevěný stůl jistě uplatníte. Jemnou barvu přírodních materiálů uplatňují ve svých domovech i milovníci urban jungle stylu i skandinávského hygge

Na co všechno se dřevěné bedny dají použít?

Dřevěné bedny mají široké využití, v jednom našem článku dokonce najdete více než 10 skvělých tipů, jak s bedýnkami naložit. 

  • Závěsný dřevěný květináč
  • Zahradní dřevěný nábytek
  • Květináče, dřevěné truhlíky a jiné květinové dekorace na zahradu i balkon
  • Dřevěný regál do kuchyně, spíže i sklepa
  • Noční stolky, které ladí k rustikálnímu, minimalistickému i romantickému stylu bydlení
  • Pelechy pro psy i kočky
  • Dřevěný konferenční stůl
  • Stylová dřevěná knihovna přesně podle vašich představ

Hledáte inspiraci na nábytek z dřevěných bedýnek? Sledujte náš Pinterest, kde se to jenom hemží skvělými nápady, jak v domácnosti uplatnit dřevěné bedýnky a mnohé další výrobky ze dřeva.