AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Co dát dítěti k vysvědčení

Nahledovy-vysvedceni

Blíží se pololetí a vysvědčení už klepe na dveře. Za svou snahu si vaše ratolesti zaslouží nějakou odměnu. Zaručené tipy na dárky, které mají úspěch, najdete v dnešním článku.

Co vyjadřuje dárek k vysvědčení?

Není vůbec důležité, jestli je vaše dítě premiantem nebo ne. Dáreček za vysvědčení má přece ocenit jejich celoroční snahu, ať už je výsledek jakýkoliv. Je přínosné, chvíli, kdy dítě přinese domů vysvědčení, pojmout trochu slavnostně, aby syn nebo dcera pochopili, že se jedná o výjimečný okamžik. Můžete vzít ratolesti například na slavnostní oběd, nebo do cukrárny, nebo za oblíbenou zábavou. Není od věci dítěti velice konkrétně říct, co se mu ve školním roce povedlo, případně vyjádřit radost, nebo dát radu, co by se mohlo příště třeba zlepšit. Rozhodně byste podle psychologů neměli výkony kritizovat, ale ani přehnaně chválit. Nechcete přece, aby děti mělo výsledky jen na základě toho, že chtějí být od rodičů pochváleni.

decko

Originální dárky pro menší školáky

Většina lidí, kteří s dětmi pracují, doporučuje nekupovat za vysvědčení drahé dárky. Naopak podporují nápad s něčím drobným, co například při zdokonalování svých schopností a dovedností využijí. Můžete samozřejmě i nechat, aby si dítě vybralo dárek samo, ale sami mi zřejmě dáte za pravdu, že menší děti by si v hračkářství, papírnictví nebo knihkupectví nejraději koupily všechno. Máme tedy pro vás pár zaručených tipů, které dítěti udělají radost a zároveň se budou pyšnit edukativními funkcemi, čímž potěší i nás rodiče.

drevena-tabule   tabule-ze-dreva

  • Dětské dřevěné počítadlo – přijde vám to trochu retro? Pravdou ale zůstává, že školní kuličkové počítadlo stále umí menším dětem vysvětlit ty nejrůznější matematické úkony a to hravou formou.
  • Dřevěná magnetická tabulka má mnohostranné využití a snad nikdy nevyjde z módy. Na dřevěnou magnetickou tabuli si děti mohou kreslit, nechávat vzkazy, ale také plnit zadané úkoly.
  • Sada pastelek a dřevěný blok, co poslouží jako tajný deník pro kluka i pro holčičku – na poznámky, které mají zůstat před světem ukryty, nebo na malování. Přidejte k tomu fixy, dřevěné pastelky nebo gelové propisky a radost bude stoprocentní.
  • Kniha – Znáte snad lepší dárek?

 

drevena-pastelka   drevene-pastelky   dreveny-blok

Co potěší starší studenty?

Požadavky adolescentů je obtížnější splnit. Prim u nich hraje zejména elektronika, takže doplňky k elektronice, nebo pro slečny něco ke zkrášlování bude trefou do černého.

drevena-hra   stolni-hra-ze-dreva   stolni-hry 

  • Dřevěný stojan na mobil – Vypalování do dřeva skýtá nespočet originálních možností. Stojan na mobil na stůl s vlastním jménem nebo motivem oblíbeného sportu nikoho nenechá na pochybách, pro koho byl dárek určen.
  • Stojan na tablet, či knihu je skvělou pomůckou pro všechny věkové kategorie. Je praktickým pomocníkem mezi dřevěnými organizéry na pracovní stůl.
  • Věšák na šperky – Mladé slečny se bez doplňků samozřejmě neobejdou. Pořiďte jim něco stylového. 
  • Deskové hry – Věděli jste například, že šachy cvičí nejen logické myšlení, ale jsou oceňovanou pomůckou pro udržení dobré duševní kondice?
  • Bluetooth reproduktor si v pokoji dítěte určitě najde své místo a hodí se i do batohu.
  • Kniha – I starší děti ocení dobrou knihu oblíbeného autora. Můžete přihodit třeba vlastnoručně dělanou záložku s oblíbeným motivem vaší ratolesti.

 

stojan-na-mobil   zalozka   dreveny-reproduktor

Dárek s věnováním ponechá hezkou vzpomínku

Jak už jsme zmiňovali, tak vřele doporučujeme jít cestou nějakého společného zážitku. Potěší i drobnost, která bude památkou za vysvědčení. Já si třeba dárek za první vysvědčení – Atlas zvířat – pamatuji doteď a momentálně ho zdědily moje děti ????  

Stále větší oblibě se poslední dobou samozřejmě těší dárky s motivem na míru. Osobitou pozornost pro vaši ratolest hravě vytvoříte pomocí gravírování do dřeva. Na výrobku můžete zanechat vzkaz nebo jakoukoliv jinou památku, která v dítěti vyvolá příjemný pocit zadostiučinění. Na gravírování se klidně vrhněte sami, nebo využijte specializovaných e-shopů, které dárky na míru vytvoří přesně podle vámi zvolených preferencí – jako je právě naše ČistéDřevo.cz!