AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Užijte si hygge chvilku i v koupelně

Nahledovy-stojan-ze-dreva

Hygge styl není třeba sáhodlouze představovat. V poslední době se zdárně zabydlel v našich obývácích, ložnicích, ale svůj úspěch slaví například i v koupelnách, kde si můžete s přehledem vytvořit dokonalý relaxační kout, ve kterém budete mít čas jen pro sebe.

Rádi bychom vám poodhalili kousek zákulisí našeho e-shopu a pozvali vás na návštěvu k jednomu z majitelů ČistéDřevo.cz. Tomáš Kruczek spolu se svým kolegou Tomášem Izaiášem si v roce 2016 splnili dětský sen a založili firmu zaměřenou na dřevěné produkty. Moderní prvky, přírodní dekorace a celkové vybavení ze dřeva tedy přirozeně zdobí i jejich domácnost. Pojďte je s námi navštívit a třeba se i inspirovat… Dnes jsme navštívili Tomáše Kruczka, jehož energie se odráží i v jeho domovu, fandí dřevěnému materiálu, ale nebojí se ani nápadných kontrastů (například kombinace černé a bílé). V koupelně se sice držel minimalistického designu, jenž ale doplnil hřejivými dřevěnými doplňky.

dreveny-podnos-koupelna   drevena-mydlenka

Kousek severu u vás doma

Uklidňující vůně svíček a horká vana spolu s masážními předměty dokáží po dlouhém pracovním dni obveselit snad každou duši. A v čem spočívá to pravé kouzlo? Umírněná sladěnost barev, přírodní bytové doplňky a tlumené světlo. Pokud se ve svém bytě cítíte dobře, tak se to samozřejmě projeví i na vaší psychice. Věnujte proto vybavení bytu, a v tomto případě koupelny, zvýšenou pozornost. Odříznutí se od stresu je v takové místnosti naprostá hračka. Jednoduchost a minimalismus nikdy nevyjdou z módy, pokud navíc koupelnu doplníte o dřevěný nábytek a přírodní dekorace, tak si můžete být jisti úspěchem.

“Dřevěné prvky preferuji zejména z toho důvodu, že na mě dřevo ve všech směrech působí pozitivně a vzhledem ke zkušenostem, které s tímto materiálem mám, jsem se ho nebál atypicky použít i do prostoru koupelny. Konkrétní nápad, co přesně bych chtěl, jsem samozřejmě neměl, ten se vyprofiloval až v průběhu stavby a myslím, že výsledek je přesně takový, jak jsem si představoval.”

dreveny-stojan   masazni-valecek_1   drevo-v-koupelne

Nábytek z přírodních materiálů má své místo i v koupelně

Máte rádi dřevo a obklopujete se přírodními materiály všude, kde se to dá, mít ale dřevo v koupelně je pro vás tak trochu utopií? Dřevěného koupelnového nábytku se nemusíte v žádném případě bát. Právě naopak, oceníte jeho nezpochybnitelné výhody!

  • Stylový design
  • Vůně dřeva
  • Udržitelnost materiálu
  • Snadná údržba
  • Vysoká trvanlivost 

Do koupelny se hodí zejména přírodní nábytek z tvrdého až exotického dřeva (doporučujeme například dub, bambus nebo olivové dřevo), jež tolik nepodléhají vlhkosti.

masazni-nastroje-drevo

Dřevěné doplňky do koupelny navodí tu pravou skandinávskou atmosféru

Jak zařídit koupelnu, která by obsahovala dřevěné prvky aniž byste museli podstupovat rozsáhlejší rekonstrukci, či výměnu nábytku? Stačí pár stylových doplňků a nábytek ze dřeva vůbec nemusíte potřebovat. Postačíte například s dřevěnou mýdlenkou, nebo proutěnými košíky do koupelny. Vybírat můžete i z jiných materiálů. Stále větší popularitě se těší výrobky z vrbového proutí, které do interiéru vnesou nádech něčeho nového, neotřelého a zejména přírodního. Obzvlášť v malé koupelně dokáže proutí vnést do prostoru trochu vzdušnosti, v té velké zase bude designovou dominantou.

“Z našeho sortimentu jsem vybíral zejména doplňky, které se mi líbí a mají v koupelně své praktické využití. Možná že právě ty udávají koupelně její specifický ráz a přitom stačilo jen pár drobností a celý prostor získal přírodní a zároveň moderní rozměr. To přesně byl můj záměr.”

mydlenka-ze-dreva   kosmeticka-tasticka

Nezapomínejte na detaily

Proutěným košem na prádlo smysl pro estetično ale nekončí. Atmosféru, díky které budete svou koupelnu doslova milovat, vytvoříte za pomocí těch nejjednodušších detailů.

  • Mýdlenka je často používaná věc, která je stále na očích. Proč si tedy nevybrat nějaký krásný kousek?
  • Prádelní koš už nemusíte schovávat někde v rohu. Koš na prádlo může být i atraktivním doplňkem.
  • Dřevěný regál do koupelny na všechny vaše nezbytnosti, od kosmetiky, až po ručníky, nebo snad jedinečné dekorace?
  • Bez svíček si správný hygge večer ve vaně ani neumíme představit. A co taková polička na vanu, která unese skleničku dobrého vína, oblíbenou knížku nebo misku s ovocem? To z té vany nebudete chtít ani vylézt! 
  • Květiny zlepšují kvalitu vzduchu, protože absorbují přebytek vlhkosti a zásadně eliminují bakterie.
  • Dřevěný žebřík na ručníky plní zejména praktickou funkci, v dřevěné variantě však bude i výraznou potěchou pro vaše oko.
  • Organizér na kosmetiku z přírodního materiálu už nikdy nebudete chtít schovat do skříně.

U majitele firmy samozřejmě nejsme na návštěvě naposled a jejich lásku ke dřevu, která je v jejich domovech cítit v každém koutu, vám zprostředkovaně rádi představíme v dalším článku.

Pokud byste i vy rádi dostali do interiéru trochu přírody, dřevěného nábytku, nebo doplňků, tak neváhejte a navštivte naši kategorii Inspirace, kde najdete mnohem víc.