AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Dětský dřevěný nábytek vytvoří bezpečný domov

Nahledovy-houpaci-kun

Nábytek a dekorace do dětského pokoje vždy vybíráme s velkou pečlivostí. Díváme se nejen na vzhled, ale zejména na kvalitu, bezpečnost a celkové zpracování. 

Jak vybrat nábytek do dětského pokoje

Prostředí, ve kterém děti tráví většinu času, by mělo nechávat prostor pro fantazii, zároveň rodiče dávají přednost tomu, aby nemuseli po čase nábytek opět měnit. Barevné kousky sice děti potěší, ale za pár let už z růžového dětského nábytku nebudou tolik nadšené. Vybírejte nadčasový přírodní nábytek v jemných barvách, které lze následně nejrůzněji ladit a doplňovat o nové kousky i dekorace.

prebalovaci-pult

  • Dětská postýlka by měla být praktická a zejména bezpečná. Před líbivým vzhledem moderních postýlek dejte přednost kvalitnímu materiálu.
  • Úložný prostor by měl být pro dítě dobře uzpůsobený. Komoda je v tomto ohledu daleko lepším řešením než vysoká skříň, kam dítě nedosáhne.
  • Pracovní stůl by měl mít dostatek úložného místa na všechny školní i mimoškolní nezbytnosti.

Zdravý spánek podpoří vývoj vašeho dítěte

Pokoj pro miminko by se rozhodně měl pyšnit kvalitní dětskou dřevěnou postýlkou. Česká výroba nábytku podléhá přísným normám podobně, jak je tomu u většiny zemí EU. Materiál je proto v tomto ohledu klíčový. Malé děti svět kolem poznávají zejména ústy a pro okusování dětské postýlky je dřevo tím nejbezpečnějším materiálem. Viditelné dřevěné povrchy mají navíc na lidskou psychiku ve všech ohledech pozitivní vliv a o to více na děti, které vnímají okolní svět daleko citlivěji. Výběr vhodné postele a matrace rozhodně nepodceňujte.

sedy-pokojicek   ruzovy-pokojicek   bila-postylka

Co nesmí chybět v dětském pokoji pro kluka

Dětský pokoj by se měl skládat ze tří základních zón, jež by se měly pyšnit logickým uspořádáním a zároveň i jasným ohraničením.

  • 1. zóna: Dobře osvětlený a vzdušný pracovní koutek, kde je minimum věcí k rozptylování.
  • 2. zóna: Klidné místo vhodné k odpočinku a spánku.
  • 3. zóna: A v neposlední řadě i místo určené k zábavě a hraní.

drevena-postel   dreveny-stolecek   drevene-kostky

I velmi malý prostor lze snadno alespoň opticky oddělit. Například koberečekem, dřevěnou komodou, policemi s úložnými boxy, nebo i vhodně zvolenou dekorací na zdi (například tapeta na stěně dá jasně najevo, v jaké zóně se právě nacházíme).

Vytvořte pohádkové místo pro holčičku

Pro většinu maminek je zařizování pokojíčku pro dívku daleko snazší než vybavit pohodové místo pro kluka. Můžete popustit uzdu své fantazii a vytvořit tak snové místo vhodné k odpočinku, zábavě, ale i vzdělávání. Vzhledem k tomu, že se vkus i záliby dcery mohou časem měnit, tak doporučujeme nábytek v přírodních barvách nebo jemných odstínech bílé, béžové či šedé.

holcici-pokoj

Osobitý ráz pokoji hravě dodají vhodné doplňky a dekorace. Skandinávský styl je pro dívku skvělým řešením. Jemné pudrové barvy jsou snadno kombinovatelné a navíc na lidskou mysl působí více než příjemně, a to je přesně to, co by dětský pokoj měl splňovat. Nechte výběr některých věcí do pokojíčku jen na dceři. Uvidíte, jak ji bude bavit vybírat si vhodné obrazy, nebo povlaky na dekorativní polštáře.

pokoj-pro-holku   dreveny-stojan-na-sperky_1   stojan-na-sperky

I úklid dětského pokoje může být zábava

Úložný prostor by měl být dětem plně k dispozici. Policová skříň s barevnými úložnými krabicemi, nebo dřevěnými bednami je do dětského pokoje ideální volbou, protože jedině tak bude mít každá hračka své místo. Rovněž i psací stůl by měl mít dostatek prostoru na úložné boxy, či šuplíky. Dobrou službu při úklidu prokáží i samolepky, nebo štítky, které dětem ukáží, kam co patří. S jistou dávkou vaší pomoci a dětské fantazie se snadno stanou i vyjímečnou dekorací. Tuto organizaci vřele doporučujeme zejména pro rodiče menších ratolestí, které pomocnou berličku přivítají.

bedynkove-policky

Dřevěné doplňky v jednoduchém designu ponechávají místo pro dětskou fantazii

Pomyslnou třešničkou na dortu jsou samozřejmě doplňky. Ty jsou nedílnou součástí dětského pokoje, kde mají nejen estetickou funkci, ale rovněž odráží povahu a zejména záliby vašeho dítěte. Stále populárnější skandinávský styl hravě vytvoříte pomocí přírodního nábytku, dřevěných doplňků i bytového textilu. V doplňcích klidně ponechejte dětem volnější ruku, budete nakonec překvapeni osobitým výsledkem.

policka-domecek_1   drevene-fotoramecky   dreveny-blok-s-pastelkou

Jaké dekorace jsou mezi dětmi nejoblíbenější:

  • Samolepky na zeď s oblíbenými motivy.
  • Police, na které si děti mohou vystavit své oblíbené hračky a hrdiny. Nebo rovnou pořádnou knihovnu, kam se vedle knížek vejdou i deskové hry.
  • Tabule, kde mohou malovat, zanechávat si vzkazy, či úkoly. (Tabuli pro děti tak navíc oceníte i vy.)
  • Zábavné obrázky, které pokoj zútulní.
  • Světla – důkladné osvětlení ocení zejména starší děti. Využijí ho například při natáčení videí. Menší děti světýlka zase uchrání před tmou a hned se budou večer v postýlce cítit příjemněji.
  • Věšák na medaile, který můžete upravit na míru, a dítě má tak všechny své úspěchy na očích.