AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Ti nejlepší pomocníci do kuchyně nejen o Vánocích

pomocnici-do-kuchyne

Vánoce už pomalu ale jistě klepou na dveře a všechny nás čeká tak trochu maraton a šílení v kuchyni. Pokud plánujete s předstihem, tak se s vámi mile rádi podělíme o skvělé tipy, jak o vánočních přípravách uspořit trochu času, aniž byste slevili ze svého kuchařského umu. Vaše vymazlené pochoutky se na stůl budou nosit v naprosté pohodě a bez stresu.

Kuchyňský robot

Multifunkční pomocník vás nikdy nenechá na holičkách. Využijete ho při mísení těsta, na mletí masa, pasírování ovoce, mixování, šlehání, odšťavňování potravin, ale například i přípravu domácích těstovin. Výběr vždy podřizujte předchozímu hledání informací. Zaměřte se zejména na výkon, funkci, počet rychlostí, příslušenství a v neposlední řadě i designové provedení – kuchyňský robot nemusí být schovaný ve skříni nebo špajzce. Krásný a funkční robot si zaslouží i čestné místo ve vaší kuchyni.

Uchování pečiva a voňavého cukroví

Aby vám dobroty nějakou dobu vydržely, tak se musí důkladně uskladnit. Pečivo doporučujeme uchovat zabalené v čisté utěrce a následně vložené do vhodné nádoby. Na trhu nyní existuje spousta stylových chlebníků, které vaší kuchyni budou slušet. Kvalitní skleněné nebo plechové dózy s víkem zase hravě schovají sušenky, vánoční cukroví i pamlsky pro děti.

pernicky-recepty   chlebnik-s-bambusovym-vikem   susenky-v-doze

Pasírování ovoce a zeleniny

Pasírování je kuchařská technika, která si poradí s větší částí úrody, vytvoří dokonale hladkou polévku a bude i věrným pomocníkem pro výrobu domácích marmelád. K pasírování nemusíte mít žádné drahé pomocníky, stačí pasírovací sítko a koule na pasírování a výsledek je okamžitě na stole. Taková marmeláda z citrusů plná voňavého koření bude v lineckém cukroví prostě nepřekonatelná. Nebo snad sáhnete po letních zásobách?

Dřevěné kuchyňské náčiní

Pro dlouhou životnost vašich teflonových pánví a nerezových hrnců se hodí nekovové kuchyňské náčiní. Taky jste na obracení řízků vždy používali dvě kovové vidličky jako já? Dřevěné kleště vám v mnohém ušetří nejen práci, ale i vaše nádobí. Dřevěné vařečky, obracečky a příbory se budou v kuchyni hřejivě vyjímat. Díky svému přírodnímu původu bez toxických látek neničí žádné živiny a vitamíny, a proto se nejvíce hodí ke styku s potravinami. Díky těmto vlastnostem se dřevěné nádobí využívá zejména ve zdravé kuchyni. Svůj potenciál ale neschovají ani před milovníky dobrého jídla – materiál má výborné izolační schopnosti a vy si můžete perfektně teplé jídlo vychutnávat zase o něco déle.

miska-z-olivoveho-dreva   servirovani-chutovek   drevene-kuchynske-nacini

Domácí pekárny

Rádi obměňujete zavedené recepty, nebo se stravujete zdravěji? V tom případě podlehněte kouzlu domácí pekárny. Vyrobíte v ní báječně křupavé žitné chleby, bezlepkové pečivo, můžete v ní mísit těsto. Pekárnu ale upotřebíte například i při výrobě sladké marmelády nebo domácího jogurtu. Oceníte zejména její snadné ovládání i údržbu. Pokud máte rádi čerstvý chléb pečený v klasické troubě, tak není problém si těsto připravit v pekárně a pak hmotu jednoduše vyklopit do ošatky, nechat kynout a následně dát na plechu upéct do horkovzdušné trouby. Výsledek bude tradiční, autentický a bude nádherně vonět.

chleba-s-pomazankou   chleba-na-prkenku   chleba-domaci

Kuchyňská váha

Nezbytný pomocník pro vášnivé pekaře, nadšené kuchtíky, ale i milovníky zdravého stravování. Vánoční pečení se bez dobré váhy prostě neobejde. Digitální váha vám ušetří spoustu času, ale také kuchařských karambolů. Každý pekař mi dá jistě za pravdu, že stačí malá nesrovnalost v poměru ingrediencí a konečný výsledek má už k dokonalosti velmi daleko. Přesné vážení je při pekařské činnosti naprosto zásadní. S digitální váhou hravě docílíte bezchybně přesných výsledků. Pečení vánočního cukroví se tak v žádném případě nemusíte bát.

kuchynska-vaha-cervena   kuchynska-vaha   kuchynska-vaha-stribrna

Vály a válečky

Ještě nemáte dřevěný vál na těsto? Tak to rychle napravte. Není nic horšího, než po každé přípravě vánočních dobrot drhnout kuchyňskou linku od zbytků těsta a škrábanců od vykrajovátek. Díky válu na těsto ušetříte spoustu nervů.

Bez válečku si pečení už vůbec neumíme představit. Víte ale, že nemusíte využít jenom dubového dřeva? K rozvalování těsta, potahových cukrářských hmot, nebo k drcení sušenek či ořechů skvěle poslouží váleček z olivového dřeva, nebo jednoruční váleček a naším tajným tipem jsou i úžasné válečky se vzorem.

pernicky-na-desce   valeni-na-desce   valecek-na-desce

Embosovaný váleček a razítka na těsta

Celá rodina se může utlouct po vašem vyjímečném vánočním cukroví? Vám ale jenom jeho zdobení zabere neskutečné množství času. Chcete neotřelý nápad, díky kterému si najdete letos čas na pohádky v televizi i svařáček s přáteli? Vsaďte na razítka na těsta nebo embosované válečky. Křehké sušenky se vzorem si zamilují nejen děti a jejich výroba je výrazně jednodušší.

embosovany-valecek-vanoce

Máte v rodině a mezi kamarády vášnivého kuchaře, nebo kuchařku a neradi dáváte pod stromeček věci, které pak skončí schované někde na dně skříně? Naše tipy jsou totiž i skvělými nápady na užitečné originální dárky pro každého.