AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Tipy na dárky, které budou všechny děti milovat

drevene-hracky-a-zviratka

Rodiče chtějí pro své miláčky jen to nejlepší. Dávají si proto obzvlášť záležet, pokud vybírají něco, s čím budou jejich ratolesti trávit svůj čas. Dřevěné hračky působí na děti v mnoha ohledech pozitivně. Rozvíjí jejich smysly, kreativitu, paměť i fantazii. Jestli jste na vážkách, co skvělého pro prcky pořídit, tak hračky ze dřeva vřele doporučujeme. Máme pro vás plno skvělých nápadů, takže si s dárky už nikdy nelamte hlavu.

Výhody dřevěných hraček

  • díky jednoduchému designu dětem naplno rozvíjí představivost
  • jsou zdravotně nezávadné
  • ekologické a obecně šetrné k životnímu prostředí
  • téměř nezničitelné – jen si vzpomeňte, možná i vy vlastníte doma hračku, kterou už měla vaše babička, či dokonce prababička
  • minimální riziko vzniku alergie
  • příjemně voní a jsou dokonale hladké na dotek
  • trvalé – dají se různě vylepšovat, barvit a opracovávat
  • krásné – neumíme si představit nic krásnějšího než hračky v přírodním designu
  • bezpečné – nemusíte se bát, že by se kousek ulomil a váš miláček by se zranil, nebo snad daný kousek spolkl.

hracky-drevene   dreveny-traktor   

Přírodní nebo barevné?

Preferujete čistý design bez rušivých barevných elementů, nebo naopak vaše ratolesti bez barevných hraček nedají ani ránu? Vše má své pro a proti. Barevné hračky jsou pro děti doslova magnetem. Jejich design rozvíří jakékoliv hrátky a samozřejmě učí i ty nejmenší děti rozeznávat barvy a tvary. Hračky z masivního dřeva bez jakýchkoliv úprav zase podněcují správnou míru imaginace a podporují kreativitu.

Vzdělávací hračky

Dřevěné vzdělávací hračky podporují zručnost, kreativitu i jemnou motoriku. Proto je vřele doporučujeme i pro nejmenší skřítky. Těm se budou líbit například motorické provlékačky, ale i barevné kostky, které učí děti pracovat s trpělivostí. Oceníte i dřevěné barevné nasazovačky, ty kromě motoriky rozvíjí i zdravou zvídavost – děti poznávají tvary, barvy a učí se počítat. Pokud vám nevadí trochu hluku, tak svou pozornost věnujte dřevěným hudebním nástrojům. Za zajímavé považujeme i to, že ať jsou děti kdovíjak skotačivé nebo mají poruchu pozornosti, tak u balančních věží se dokonale zklidní. Velmi zajímavý paradox!

drevene-hracky-strom   drevene-hracky-krouzky   drevena-hracka-strom

Dětské hračky pro kluky i holky bez předsudků

Podle pohlaví jsme hračky rozdělili pouze pro lepší orientaci v sortimentu. Neznamená to, že jsme toho názoru, že by si holčička nemohla hrát s dřevěným náklaďákem a chlapeček neodolá kouzlu domečku pro panenky. Podlehněte dětské realitě plné fantazie bez jakékoliv zaujatosti a přejeme šťastnou ruku při výběru dárku přesně podle představ vašeho dítěte!

Hračky pro kluky

Hledáte nejlepší dřevěné hračky pro kluky? Chlapce potěší například dřevěný štít,  nebo luk se šípy. Ve svém hraní se okamžitě dostanou o pár století zpátky a využijí svou kreativitu. Tvořivost kluci také upotřebí při stavbě těch nejrůznějších vychytávek a obydlí. Dřevěná stavebnice by proto neměla chybět v žádném dětském pokojíčku. Rozpoutat veselou hru umí i dřevěná autíčka nebo traktory v přírodním designu. V té chvíli totiž mohou děti naplno popustit uzdu své fantazii a buď si pojízdné hračky jakkoliv vyzdobit, nebo ponechat jejich čistý vzhled. 

dreveny-traktor-s-vleckou   dreveny-mec-a-stit   dreveny-prak

Hračky pro holky

Dřevěné hračky pro holky (a nejen pro ně) umí postihnout celou škálu předmětů ze světa dospělých, a umožní tak dítěti hrát si ve svém svébytném prostředí plném fantazie. V tomto ohledu ocení holčičky například dětskou kuchyňku, kde mohou napodobovat své rodiče, domeček pro panenky nebo například dřevěná farma vytvoří pro dívenku hřejivou atmosféru plnou vlastních nápadů a prostoru pro vlastní uvažování. Neznáme holčičku, která by nemilovala panenky – vhodným kočárkem, postýlkou nebo jakýmkoliv jiným doplňkem uděláte každému děvčátku obrovskou radost.

detska-kuchynka   domecek-pro-panenky   dreveny-kocarek

Dřevěné hračky pro miminka

Dokonalý materiál, jakým dřevo bezesporu je, se nám pro nejmenší jeví jako ten nejvhodnější. Miminka a batolata zkoumají a poznávají svět kolem sebe zejména ústy. Nezávadnost musí být pro rodiče v tomto případě zásadní. Procesu kousání samozřejmě nejvíce vyhovuje právě dřevěný materiál. Batolata nadchne například krájecí dřevěné ovoce či zelenina. Pokud hledáte nějaký větší dárek, tak houpací koník patří k těm nejoblíbenějším hračkám již několik desetiletí, ne-li století, a byl to úplně první produkt na našem skladě.

klip-na-dudlik-v-krabicce   klip-na-dudlik   drevena-hracka-dort

Výrobci hraček se stále posouvají kupředu. Nejen že vnímají v dětských hračkách pro holky i kluky silně zakořeněnou tradici, ale také reagují na stále vyšší poptávku po nezávadných hračkách v jednoduchém designu. I díky tomu trh s dřevěnými hračkami neusnul na vavřínech a stále se zdokonaluje. 

Tak co, už jste si vybrali tu nejdokonalejší hračku pro vašeho malého skřítka?