AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Originální korková móda

originalni-korkova-moda

Věděli jste, že je korek ohnivzdorný a stává se z něj stále více oblíbený materiál módního průmyslu? Za kabelku už nemusíte utratit několik desítek tisíc, aby byla kvalitní a unikátní. Stačí vám ta naše korková! Je veganská, má geniální vlastnosti a navíc je každý kousek originál.

 korkovy-batoh

Co tu pro vás máme?

Crossbody kabelka, batoh, korková taška, či malé psaníčko – to vše najdete v naší nabídce a ještě mnohem více. Kromě neotřelých vegan kabelek jsme pro vás naskladnili vkusné pánské i dámské peněženky, ale dokonce i třeba deštník nebo tašku na notebook.

korek-batoh   batoh-z-korku   vegan-batohy

Proč jsme naskladnili zrovna korek?

Do tohoto materiálu a hřejivého designu jsme se zamilovali na první pohled i dotek, který si nás získal mimojiné také pro svou šetrnost k životnímu prostředí. Nádherný materiál zemitých barev z udržitelného zdroje je přesně to, čemu věříme a co chceme předávat dál. Kvalita provedení srovnatelná s kůží a unikátní vlastnosti materiálu jsou z našeho pohledu prostě nepřekonatelné.

batoh-korek   korek-psanicko

Přesvědčte se sami:

  • Má nadčasový módní design
  • Jedná se o čistě přírodní produkt (vegan)
  • Příjemně hřeje
  • Pyšní se tvarostálostí a lehkostí zároveň
  • Je voděodolný a ohnivzdorný
  • Honosí se skvělou pevností a velkou nosností
  • Odolává UV záření
  • Obejde se bez ftalátů
  • Je velmi vhodný pro alergiky
  • Šetří životní prostředí
  • Je dokonale recyklovatelný

Odkud vítr vane?

Korková kabelka nebo korkový batoh k vám domů připlují až z dalekého slunného Portugalska. Jižanský nádech je pak typický pro celkový design korkových módních doplňků. Firma Montado, která se může pyšnit již čtyřicetiletou tradicí, ručí osobitý design, prvotřídní kvalitu a udržitelný přírodní materiál. Všechny produkty jsme pečlivě otestovali a věříme, že se do nich zamilujete i vy.

Korek. Co to je?

Korek je kůra, která se získává loupáním ze stálezeleného stromu dubu rodu a druhu Quercus Suber (dubový korek). Lesy korkového dubu můžeme nalézt v alejích zejména na jižním pobřeží Portugalska, jehož je národním stromem. Stromy jsou velice pečlivě sledovány a šetrně pěstovány – na pokácení korkového dubu potřebujete mít zvláštní povolení. Dub se v průměru dožívá zhruba 200 let a za tu dobu se ohleduplně sklízí zhruba 15 – 20 krát. Nebývá úplnou výjimkou i strom mnohem starší.

korkova-plantaz   kura-korek   korek-dub

Zaujal vás tento eko materiál i jeho překvapivě božské vlastnosti? Nechte svým šatníkem prohnat čerstvý portugalský vítr, který z vás udělá doslova módní ikonu. Jemné krémové a zemité barvy z módy takřka nevychází. I vegan kabelky mohou být tvárné a snadno se vám přizpůsobí – batoh může být věrným pomocníkem na procházky džunglí velkoměsta, krásné psaníčko vás zase doprovodí na večerní operu. Pokud chcete být in a dokonale sladit outfit, je naprosto pochopitelné, že si vyberete právě batoh nebo kabelku z korku. Korkové tašky totiž nenabízí jenom dokonalý vzhled, ve kterém se odráží hřejivost jižanského slunce, ale poskytnou vám možnost svézt se na vlně ekologické odpovědnosti.

TIP: Preferujete-li veganskou módu, jistě vás potěší, že se dnes lez obléct čistě do vegan produktů – od veganské obuvi, přes veganské oblečení až po veškeré módní doplňky.

korkova-moda