AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Texty na svatební přání

svatebni-prstynky

Někdo z vašich známých, či rodiny chystá svatbu a vy chcete být originální. Nuda není zrovna váš styl a dát blahopřání do obyčejné bílé obálky se vám příčí? Pro kreativní jedince tu máme skvělý nápad a tím jsou dřevěná přání, která zanechají skvělý dojem. Pokud si tam navíc necháte vypálit vlastní text přímo na míru, tak si můžete být jisti, že vás na svatbě nikdo nepředčí.

Obsah:

Originální svatební přání – text

Ptáte se jaké zvolit texty na svatební přání. To by mělo být zejména neotřelé a osobité a opravdu si na něm dejte záležet. Krásná slova totiž umí vykouzlit radost i slzy na tvářích novomanželů. Chcete mít přece gratulaci, která rozhodně nezapadne mezi ostatní. V tomto článku vám navíc poradíme, jaký text svatebního přání nejlépe zvolit. Máme zde pro vás pár ověřených tipů.

Svatebni-styly

1. Grafické zpracování

Nejlepší je zvolit si jednoduché svatební motivy, které budou s celkovým dojmem krásně ladit. Na svatební přání můžete dát například prstýnky, srdíčka či holubičky. Přírodně laděnou svatbu doplní reliéfy květin, stromů, či listů. Na svatbu ve venkovském stylu se zase báječně hodí folklorní motivy.

2. Vzhled svatebního přání

Největší důraz byste samozřejmě měli klást na obsah. Texty přání k svatbě by ale měly taky nějak vypadat. Opět i zde platí pravidlo, že v jednoduchosti je krása. Volte jemné pudrové barvy a nejlépe přírodní materiály. Křiklavé barevné a kýčovité přání ze supermarketu zřejmě nevěsta s ženichem moc neocení. V tomto směru rozhodně doporučujeme dřevěná svatební přání, která jsou přesně tím, co se od gratulace očekává. Jsou jednoduchá, velice osobní, krásná na pohled a vy navíc můžete projevit svého kreativního ducha.

svatebni-prani-preklizka

3. Citáty 

Pokud si nejste jisti, jaký text na svatební přání zvolit, tak sáhněte po dostupných citátech, kterých najdete všude spoustu a snadno tak vyberete ten, který se k budoucím manželům hodí. Výstižné výroky o lásce budou na dřevěném přáníčku určitě skvěle vynikat. Máme pro vás pár oblíbených příkladů.

“V manželství fungujeme jako andělé s jedním křídlem. Pouze když se obejmeme, můžeme létat”.(Luciano De Crescenzo)
“Nemiluje ten, kdo nemiluje navždy.” (Aristoteles)
“Miluji život, protože mi dal Tebe. Miluji Tebe, protože jsi můj život.” (John Lennon)

4. Verše a básně

Pokud je nevěsta romantická duše, tak určitě ocení veršované přání ke svatbě. Text by měl být krátký a hlavně výstižný. S délkou to nijak nepřehánějte. Pokud jste poetická duše, která má skládání veršů v malíku, tak můžete vymyslet něco sami. Přikládáme však i inspiraci na vhodná veršovaná svatební přání.

“Je mnoho lásek na světě, však žádná není stejná, ta Vaše ať je nejhezčí, vždy upřímná a věrná…”
“Ve svém krásném manželském svazku poznejte jen samé štěstí a lásku!”
“Kráčejte šťastni životem, vše buď Vám blahou zvěstí, co potká život Váš, buď jen láska a štěstí.”

svatebni-prani_podlozka

5. Vtipné a humorné svatební texty

Jdete na svatbu někomu z dobrých přátel a můžete si tedy dovolit být osobnější. Rozhodně tedy zvolte přání, kde uplatníte svůj smysl pro legraci. Úderný vtipný text pobaví nejen ženicha s nevěstou, ale i ostatní svatební hosty. Příliš to ale nepřehánějte. Svatebčané totiž určitě neocení politická, vulgární nebo morbidní témata. 

“V každém manželství, které trvalo déle než týden, se najdou důvody k rozvodu. Vtip je v tom, stále znovu nacházet důvody k manželství.”
„Už je to dokonáno, už je to hotovo. Na svatbu je zaděláno, šetři ho, ty potvoro.“
„Žena pláče před svatbou, muž většinou až po ní.“

Pokud se někdo rozhodne kráčet životem ve dvou, je to vždy radostná a romantická událost. Nevěstu s ženichem samozřejmě potěší pouhá vaše přítomnost. Pokud jste si ale vybrali natolik osobní a originální přání jako je to dřevěné, tak věříme, že jejich radost se zdvojnásobí a budou se nad vaším přáním usmívat ještě za 50 let!

cedule-svatba