AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

DIY: Jak si vyrobit podzimní truhlík na váš stůl

podzimni-dekorace-truhlik

Rádi ladíte dům, či byt do ročního období. Pak jistě hledáte způsoby, jak originálně vyřešit letošní podzimní výzdobu. Jste nadšeni ze všech těch teplých barev a chcete si vnést trochu barevné přírody i do vašeho interiéru. Rozzařte domov svou osobitou atmosférou!

podzimni-dekorace-svicen

Co je na to potřeba?

  • dřevěná bedýnka nebo dřevěný svícen
  • zelené větvičky
  • svíčky (počet záleží jen na vás)
  • dřevěné ozdoby
  • dýně (umělé, živé – je to jen na vás)
  • LED světýlka
  • podzimní bobule nejlépe v červené, či oranžové barvě, šišky
  • zelená aranžovací kostka
  • bodce pod svíčky (nemusí být)

podzimni-dekorace-vyroba   podzimni-dekorace-priprava

Jak na to?

  1. Vyberte si základ pro vaši dekoraci. Na stole se bude krásně vyjímat například dřevěný truhlík, nebo bedýnka. Obojí dodá vaší jídelně přírodní nádech. Pokud vás však ani jedno nezaujalo, tak zkuste například proutěný košík, který k tomuto účelu rovněž skvěle poslouží. Pokud se nechcete pouštět do nějakého veledíla, tak si jen dle vlastních představ můžete dozdobit dřevěný svícen, který vám domů vnese kousek samotného lesa.
  2. Do truhlíku na dno můžete vložit kamínky, či zelenou aranžovací kostku, která poslouží jako základ pod aranžmá.
  3. Nyní už se můžete vrhnout na samotné dekorování. Nejprve si truhlík, či bedýnku vyložte větvičkami dle výběru. Skvěle vypadají například smrkové, či borovicové větve, ale dobře poslouží i běžně dostupné větvičky z tújí.
  4. Svíčky můžete na větvičky jednoduše přivázat, nebo použít bodce pod svíčky, které právě můžete zapíchnout do zelené kostky. 
  5. Nyní už můžete na větvičky přivazovat, či jak jsme to udělali my, jednoduše pokládat ty nejrůznější ozdoby. Zde klidně zapojte děti, které vám ochotně budou dodávat inspiraci a rádi přiloží ruku k dílu. Doporučujeme doplnit truhlík, či bedýnku o sezónní bobuloviny, dýně nebo krásné dřevěné ozdoby, z kterých budou vaše ratolesti nadšené. Milovníci vintage stylu ocení i dřevěné ozdoby ve tvaru srdíček.
  6. Třešničkou na dortu na vašem výtvoru budou LED světýlka, která celkový teplý dojem jenom podpoří.
  7. Kreativitě se meze nekladou a vy můžete propustit uzdu fantazii.

Jednoduše a osobitě

Výroba podzimního truhlíku je jednoduchá a výsledek vás bude těšit mnohonásobně déle a rozhodně více. My se navíc držíme velice efektivního úsloví, že v jednoduchosti je krása, takže se nemusíte bát, i kdybyste byli ve výrobě dekorací úplný začátečník. Podle zdejšího návodu to s přehledem zvládnete.

podzimni-dekorace-v-bedynce

Efektivní využití vlastního stylu

Ve výrobě dekorací můžete experimentovat a využívat sezónní produkty. Výroba domácích dekorací může být i skvělou terapií, nemluvě o báječném výsledku. Drobné dekorace navíc můžete použít jako velice osobní dárek, který potěší každou maminku, sestru, či babičku.

Pokud vás výroba bavila a vytvořili jste si skvělý kousek, na který se nemůžete vynadívat, tak se můžete těšit i na další články v podobném duchu. V příštím návodu naleznete výrobu skvělé závěsné dekorace v trochu strašidelném Halloweenském duchu.