AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Výběr top cooking blogů

nahledovka-cooking-blogy

Vybrali jsme pro vás přes tucet nejzajímavějších počinů českých food blogerů, co se věnují vaření a přinášejí všem milovníkům dobrého jídla inspiraci na hromadu gurmánských zážitků. Najdete tady tipy na vaření a pečení, zdravý životní styl, recepty (veganské, bez lepku, bez cukru) – zkrátka vše, co vás v kuchyni napadne. Prohlédněte si jejich články a fotografie a načerpejte inspiraci.

Karolína Four

karolina-four

Pokud se chcete dozvědět více o základních principech výživy a různých výživových směrech, zamilujete si blog Karolíny Four. Vedle receptů, které má šikovně rozdělené do kategorií na snídaně, svačiny, sladké a slané, tady najdete i různé praktické rady do kuchyně. Karolína se navíc věnuje i problematice poruch příjmů potravy a osvětě.

CukrFree

cukrfree

Potřebujete se zbavit závislosti na sladkém a žít zdravým, spokojeným životem? Účelem blogu CukrFree není jíst 0 g cukru, autorka Janina ani nenabádá k úzkostlivému počítání množství sacharidů v potravinách. Základem jejích receptů je opravdové, minimálně průmyslově zpracované jídlo s nízkým obsahem cukru, které si zkrátka zamilujete!

Paleo Snadno

paleo-snadno

Jak už logo napovídá, Lucka, autorka blogu Paleo Snadno, se ve svých receptech věnuje ne jen paleu. Najdete tady recepty bez lepku, keto, bez masa, bez vajec, vegetariánské, low carb nebo třeba tipy na nutriční restart organismu (Whole30). Vedle stravovacího stylu si ale můžete recepty vyfiltrovat i podle sezónnosti surovin nebo podle typu jídla. Jasně, přehledně a s rozumem!

Kuchařka pro dceru

Kuchařka-pro-dceru

Pokud s vařením právě začínáte, Kuchařka pro dceru je blog pro vás. Všechny Janiny recepty jsou popsány pěkně od píky, s jasným vysvětlením a detailním popisem co, jak a hlavně proč. Naučíte se především principy a postupy a možná vám trochu ukápne slina.

My Cooking Diary

my-cooking-diary

Autorka My Cooking Diary o sobě říká: „Nejsem šéfkuchař ani kuchař, nejsem odborník, nejsem spisovatel a nejsem ani fotograf.“ Pokud jste už měli tu čest nakouknout pod pokličku jejího blogu, asi už tušíte, že to není tak úplně pravda. Recepty jsou popsány a nafoceny tak, že budete chtít olíznout monitor a až si něco podle Kačí zkusíte uvařit doma, budete si pořádně mlaskat!

MAŠKRTNICA

maskrtnica

Milujete kynuté pečivo? Uf, tak to jste na správné adrese! Mašrtnicu Julianu – česky mlsalku – kterou můžete znát i z podcastu Ve vlastní šťávě, si zkrátka zamilujete. Upečte si kváskový chleba nebo něco sladkého – je libo domácí vánočka lepší než z pekárny nebo třeba loupáky, co provoní celou domácnost láskou? Mrkněte na stránky PečemPecen.cz, sežeňte si kvásek a hurá do toho!

Zásadně zdravě

zasadne-zdrave

O zdravém jídle, o zdravém těle, o zdravém rozumu a hlavně o zdravém životním stylu, který vás bude bavit, to je blog Zásadně zdravě. Můžete si podle Jáji zkusit něco uvařit nebo si zarezervovat svoje místečko na jednom z jejích kurzů vaření. Jája je totiž nejen skvělá kuchařka, ale navíc i výživová poradkyně.

Smooth & cooking

smooth-cooking

Představte si ideální den, kdy máte dost času na to připravit předkrm, polévku, hlavní jídlo a upéct dezert, k tomu pozvat pár přátel či rodinu, krásně pro ně naaranžovat stůl, prostřít do posledního detailu, otevřít lahev dobrého vína a začít servírovat, jíst, pít a povídat si. To je recept na štěstí od Kačí a i vy se můžete inspirovat na jejím blogu Smooth & cooking.

Cat & Cook

cat-cook

Nebojte, na blogu Cat & Cook se nevaří kočky, to jen autorka Ivana vášnivě miluje svoji perskou parťačku Mindu. Dočtete se tady hlavně o vaření, pečení a studené kuchyni, vedle tradičních receptů z kvalitních potravin si můžete přečíst i o tom, jak nejlépe postupovat, jaké náčiní používat, kde nakoupit speciální suroviny apod.

Made by Kristína

made-by-kristina

Pamatujete na nejmladší vítězku soutěže MasterChef Česko z roku 2019? Aby ne, takových talentů moc není! Kristína, která miluje českou kuchyni, ve svých receptech z jejích základů vychází a nebojí se trochu experimentovat, už dokonce stihla vydat vlastní kuchařku. A že je jídlo zážitek je z jejích receptů znát. Zkusíte si podle Kristíny taky něco uvařit?