AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Jak při rekonstrukci pokoje využít dřevěné dekorace?

rekonstrukce-drevene-doplnky

Rekonstrukce pokoje nebo celého bytu může být náročná na finance i čas. Pořiďte si do nového bydlení kousek přírody a využijte dřevo jako prvek, který propojí všechny místnosti. Co vše si můžete pořídit ze dřeva pro hezčí domov?

Dřevěné doplňky navodí teplo domova

Ať už budete vylepšení domova financovat z vlastních zdrojů nebo půjčkou na rekonstrukci, nezapomeňte do předpokládané ceny zahrnout i pořízení nového vybavení. Bezpečným, přírodním a na pohled krásným materiálem je dřevo, které vaší domácnosti dodá to pravé teplo domova díky barevným tónům i originální textuře. Jak jej využít ve všech pokojích?

Kuchyně – srdce domova

kuchyni najdou dřevěné výrobky uplatnění v podobě úložných prostor (dřevěné bedýnky, zásuvky, regály apod.), nábytku do jídelny či větších ploch, jako je dřevěná kuchyňská linka, pracovní deska či obložení. V kuchyni se dřevo dostává do styku s vlhkostí, proto by mělo být vždy správně ošetřeno. Dřevěné doplňky jako chlebník, dózy na potraviny či klasická prkénka na krájení se pak hodí k rustikálnějšímu i modernímu stylu bydlení.

TIP: Využijte bedýnky nejen k uskladnění potravin. Zavěšením dna bedničky na zeď vytvoříte otevřenou poličku, box také můžete postavit ke zdi na výšku a vytvořit tak jednoduchý stolek pro odkládání.

nahledova-kuchyne

Obývací pokoj s dřevěnými doplňky dodá na útulnosti

Dřevo je díky své barvě a textuře opticky hřejivým materiálem a v obývacím pokoji vám pomůže navodit relaxační atmosféru. Pořídit můžete nejen větší kusy nábytku z masivu, ale také dřevěné úložné boxy pro ukrytí nejrůznějších nezbytností. Květiny umístěte do dřevěných květináčů a truhlíků, k navození klidného večera vám pomohou originální dřevěné svícny.

 knihovna-z-drevenych-bedynek

Ložnice ve dřevě pro snadné usínání

ložnici se masivní dřevo objevuje nejčastěji ve formě postelového rámu. Dřevěné noční stolky či „venkovská“ truhla na lůžkoviny nebo sezónní oblečení pak vytvoří přírodně laděný prostor pro noční odpočinek. Těm, kteří si rádi zalenoší, uděláte radost dřevěným servírovacím stolkem do postele.

Pro domov plný přírody

Dřevěné poličky nebo drobné dekorace skvěle poslouží k propojení stylu jednotlivých pokojů. Dřevěný materiál můžete samozřejmě upravit nalakováním, naolejováním nebo namořením, mnoho příznivců dřeva však považuje za jeho nejkrásnější formu čistý masiv ošetřený transparentním nátěrem. Dřevěné výrobky jsou odolné, bezpečné, hodí se do každého interiéru a pomohou vám vytvořit domov plný přírody, ve kterém se bude žít jedna radost.