AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Dřevo, které vaší zahradě bude slušet

nahledovy-drevene-piskoviste

Přemýšlíte, jak si zkrášlit zahradu? S dřevěnými doplňky z ní vytvoříte oázu klidu nejen pro sebe a své děti, ale třeba i pro opeřence nebo užitečný hmyz.

Dětský domeček, zahradní nábytek nebo třeba krmítko pro ptáky? To vše pomůže z vaší zahrady vybudovat oázu klidu. A co teprve, když to všechno bude ze dřeva, které je pro zahradu jako dělané.

Dřevo jako přírodní materiál skvěle zapadá do přírodního rázu zahrady a na rozdíl od kamene na dotek nestudí nebo se na slunci zbytečně nerozpaluje. Je tvárné, odolné a velmi estetické. V jaké podobě si ho můžete užít i na své zahradě?

Zábava pro děti

Zahrada láká ke hrám. A díky dřevu z ní můžete vytvořit naprostý ráj pro děti všech věkových kategorií. Jak?

Dřevěné zahradní domky

Kdo jako malý nechtěl mít svoji skrýš, kde je klid od okolí i rodičů, že? Místo, kde existují jen hry a zábava. A přesně to je možné v dřevěném zahradním domečku. Dřevo skvěle zapadne do rázu zahrady, takže nepůsobí rušivě ani pro dospěláky. A děti dřevěné skrýše prostě zbožňují! Podpoří jejich fantazii a stanou se středobodem všech her. V horku poskytnou stín, v dešti zase střechu nad hlavou. Domečky navíc nezaberou moc prostoru a jejich instalace je snadná. I tak doporučujeme dodržovat bezpečnost práce a mít kvalitní žebřík a nebo ještě lépe pracovní plošinu. A pokud byste přeci jen nechtěli celoročně na zahradě domek, můžete to vyřešit pořízením teepee s pratelnou voděodolnou podložkou, které v létě ozdobí zahradu a na zimu jej jednoduše přesunete do interiéru. Dřevo je při správném ošetřování velmi odolné, tak si můžete být jistí, že vydrží celé dětství.

domcek-pro-deti

Houpačky, pískoviště a další hry

Schoulené v domečku ale děti nemůžou být pořád. Protáhnout se mohou na dřevěné houpačce, uzdu kreativitě pak popustí na pískovišti. Praktická jsou pískoviště s poklopem, který otevřením změníte na prostorné lavičky nebo pískoviště se stříškou, která ochrání proti prudkému slunci. Tím ale zábava na zahradě nekončí! Co zkusit dřevěné kuželky, prak nebo třeba luk a šíp?

K posezení, opékání i grilování

Dřevo na zahradě potěší nejen děti. Dřevěný zahradní nábytek je vhodný pro všechny věkové kategorie. Materiál působí v zahradě přirozeně a s věkem při správné péči získává patinu, která mu dodá na autenticitě. Kromě klasických lavic, židlí a lehátek můžete zahradu vyzdobit i rustikálnějšími kousky. K posezení kolem ohniště se skvěle hodí nařezaný kmen nebo masivní dřevěné krychle. A pokud nedáte dopustit na grilování, rozhodně stojí za pořízení stylové grilovací náčiní s dřevěnými rukojeťmi.

terasa

Dřevěné budky a krmítka pro ptáky i pro hmyz

Nenechte opeřence ve štychu. Přirozené hnízdní dutiny v přírodě ubývají a malá pomoc v podobě ptačí budky sluší každé zahradě. V zimě pak ptáci ocení i praktické krmítko, ze kterého je můžete pozorovat z okna a užít si relaxační pohled. Na zahradě můžete poskytnout domov i menším tvorům. Ačkoli to na první pohled možná nepůsobí lákavě, hmyzí domečky jsou stále oblíbenější. A to z prostého důvodu. Hmyz se postará o opylování rostlin a stromů, a ještě bojuje se škůdci. A to vše naprosto přirozeně a ekologicky.

ptaci-budka

Dřevo místo dlažby

Betonové cestičky vás nijak nenadchly? Zkuste si cestu na zahrádce vydláždit dřevěnými nášlapy. Na chození jsou příjemné, nestudí, a když je ochráníte před vzlínající vodou, vydrží velmi dlouho. Dřevo můžete použít i pro vydláždění okolí bazénu. Na to se nejvíce hodí exotické dřeviny, které odolají i velké vlhkosti. Ale to neznamená, že se o dřevo nemusíte jinak starat. Pravidelná impregnace je základ pro všechny druhy dřevin.