AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Jak vybrat originální dárek ke dni matek

nahledovy-darky-pro-maminku

Své mamince bychom měli projevovat lásku a vděk každý den. Jeden den v kalendáři je však k tomu jako stvořený. Ano, řeč je o Dni matek, svátku, který se slaví v různých obdobách po celém světě a vychází ze zažitých tradic. Přestože spousta svátků vzbuzuje mezi lidmi mírnou i větší kontroverzi, co se týče svátku matek, ten je v Čechách bez výjimek oblíbený. A kdy je den matek? V tuzemsku jej pravidelně slavíme druhou neděli v květnu. Letos se jedná o neděli 12. května 2024.

Chcete-li své mamince v tento speciální den udělat radost drobným dárkem, tím pravým může být právě výrobek ze dřeva. Dřevo je jakožto přírodní substance teplé, vřelé a plné energie, a proto je ideálním dárkem ke Dni matek. Připravili jsme pro vás pár tipů na vhodné dřevěné dárečky ke Dni matek.

Co dát mamince ke Dni matek

Milovnici čaje můžete potěšit dřevěným boxem na čaj, který rovnou naplňte jejími oblíbenými čajovými sáčky. Pokud vaše maminka holduje spíše dobrému vínu, radost jí určitě udělá elegantní sada na víno v dřevěné kazetě.

Pokud má maminka doma pořádný šicí stroj a ráda šije, oceňte její kreativní duši krásným dřevěným boxem na šití. Na hezké vzpomínky jsou jako dělané dřevěné rámečky na fotky, které nabízíme v různých tvarech a velikostech. Na mnohé z nich je navíc možné gravírovat osobní vzkazy a nápisy.

Dřevo ale patří i do kuchyně. ČistéDřevo.cz nabízí velké množství oblíbených kuchyňských potřeb z přírodních materiálů jako jsou kokosové misky, kořenky, dózičky a další nezbytnosti. Z dalších dřevěných výrobků do kuchyně můžete vsadit třeba na prkénko s nápisem “Nejlepší maminka” nebo dřevěnou sadu příborů.

kokosova-miska_1   ramecek-ze-dreva-rodina

Vsaďte na personalizovaný dárek pro matku

Co jsou to vůbec personalizované dárky? Jedná se o výrobky na míru, které jsou upraveny nebo ozvláštněny tak, aby co nejvíce odpovídaly vkusu a potřebám obdarovaného. Na dřevěné výrobky můžete nechat vygravírovat jakýkoliv text, vzpomínku, citát nebo báseň. Podívejte se na naše nejčastější texty na personalizované dárky pro matku.

Jakou textaci zvolit pro gravírování do dřeva?

  • Mamince ke Dni matek
  • Máma rozumí i tomu, co jí děti neřeknou
  • Pro nejlepší maminku na světě
  • Mamince
  • Jedna dobrá matka je víc než sto učitelů

Zahalte radost do dárkového balení

Při výběru dárků pro maminku se řídíme převážně jejími zálibami. Můžeme klidně vybrat i drobnost. Záležet bychom si ale měli dát zejména na dárkovém balení. I malý dáreček tak získá punc luxusu. A co se k zabalení báječně hodí? Například dárkové krabičky a bedýnky, ale vedle nešlápnete ani s dárkovým proutěným košíkem nebo klasickým proutěným košem na nákupy či houby. Ten maminka navíc prakticky využije. Pokud nevíte, co mamince zabalit, inspirujte se našim vymazleným hotovým dárkovým balením.

Low cost dárek ke dni matek vyrobíte hravě i sami doma

Levný dárek ke dni matek vůbec nemusí snižovat jeho kvalitu. Právě naopak, low cost dárky bývají mnohdy originální a plné kreativních nápadů.

Co patří k low cost dárkům?

  • Den jenom pro sebe

Nabídněte mamince den, kdy se společně věnujete pouze jejím zájmům. Může to být procházka v přírodě, společné čtení, nebo zkouška nového receptu.

  • Fotografie

Sestavte sbírku fotografií, které připomínají společné zážitky, dobrodružství a vzpomínky. Můžete zvolit i netradiční formu fotografií. Na ČistéDřevo.cz například nabízíme fotografie na dřevě, na sklu i kvalitní fotografie na plátně.

  • Kulinářský zážitek

Připravte pro maminku domácí dezert, dort, nebo sušenky. Domácí pečení nejenže šetří peníze, ale může vytvořit teplé a osobní spojení.

  • Sazenice a semena oblíbených rostlin

Kupte semínka oblíbených květin nebo bylin. Maminka si sazenice může dát na zahrádku nebo balkon. Mamince pak již dáte oblíbené sazenice třeba ve stylovém květináči.

Kreativita a osobní dotek mohou udělat z dárku zvláštní zážitek. Vyzkoušejte některé z našich tipů, které najdete níže.

bylinkova-zahradka-truhlik   fotografie-na-dreve_1

Co vyrobit mamince ke Dni matek

DIY dárek ke dni matek dá mamince najevo, že jste si dali na dárku záležet a zároveň tyto dárky značně šetří i vaši peněženku. Inspirujte se naším výčtem.

  • Výroba soli do koupele vám zabere jen několik minut

Stačí vlastně smíchat epsomskou sůl se sušenými bylinkami a oblíbeným esenciálním olejem vaší maminky a máte voňavý dáreček hotový mrknutím oka. A do čeho sůl do koupele zabalit? My jsme vyzkoušeli stylové skleněné kořenky a výsledek vypadal skvěle. Doporučujeme vyzkoušet.

  • Pečený čaj potěší každou maminku

Pečený čaj zvládne opravdu každý (osobně vyzkoušeno). Zabalit ho pak můžete do krásné dózy s dřevěným víkem a doplnit o stylové jmenovky, cedulky a jiné výřezy z překližky.

  • Vyrobte mamince originální svíčku

Novou a krásnou svíčku vyrobíte ze starých ohořelých svíček. Nejen, že pak před sebou máte originální dárek, ale i produkt v duchu zero waste. A do čeho nejlépe svíčku udělat - nám se oplatili například kokosové misky, ale i staré zavařovací sklenice. Použít ale můžete i starší hrníček či dřevěnou misku. Výrobek bude o to originálnější. 

  • Lapač snů zvládne i začátečník

V nabídce ČistéhoDřeva.cz najdete spoustu atraktivních komponentů a doplňků pro tvoření. Mimo jiné i příze a polotovary na lapače snů. S dřevěným polotovarem vám navíc výroba půjde rychle od ruky a i začátečník může vytvořit doslova umělecké dílo. Pusťte se do toho! Podrobný návod na to, jak vyrobit lapač snů, najdete i v našem magazínu.

  • Macramé dekorace na zeď

U výroby dárku pro maminku můžete zúročit i vaše znalosti a dovednosti. Umíte háčkovat? Nebo jste se shlédli v macramé? Vyrobte pro maminku něco osobního. Macrame dekoraci na zeď jsme zvládli i my!

sul-do-koupele   kokosova-svicka   macrame

Význam a historie dnu matek

Historie Dne matek sahá až do starověkých dob, kdy byly mateřské postavení a role v různých kulturách oslavovány prostřednictvím různých rituálů a obřadů. Moderní podoba Dne matek, jak ji známe dnes, vznikla v 20. století díky aktivitám a úsilí jednotlivců a organizací, kteří chtěli zdůraznit význam mateřství a mateřské lásky ve společnosti. Tento den slouží jako příležitost vyjádřit vděk a lásku k matkám a uvědomit si jejich neocenitelný přínos v našich životech.

Originální dárky ke Dni matek na poslední chvíli

Patříte stejně jako já mezi zapomnětlivé typy? Pak i pro vás máme nápady, jaké dárky pořídit na poslední chvíli, aniž by se jakkoliv snížila jejich kvalita. Mamince můžete pořídit dárkový poukaz, případně oblíbenou pochoutku. Dalším tipem je i kytička, která každou maminku potěší.

darkovy-poukaz

Tyto a mnoho dalších dřevěných drobností budou skvělým dárkem pro maminky všech věkových kategorií. Další přírodní inspiraci najdete na ČistéDřevo.cz. Tak jaký dárek k svátku matek vyberete?