AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

5 důvodů, proč dát přednost dřevu před plastem

 nahledovy-bedynky-interier

Dřevo samo o sobě je nádherné a má nesčetné množství výhod oproti nepraktickým plastům, které pomalu ale jistě zabírají na naší planetě víc a víc prostoru. Zkuste spolu s námi vyměnit plastové doplňky za dřevěné, které jsou nejen ekologické, ale na první pohled vypadají mnohonásobně lépe!

A abychom vám to rozhodnutí ještě více ulehčili, našli jsme si pro vás 5 super důvodů, proč si myslíme, že byste dřevu měli dát před plastem rozhodně přednost.

1. MATERIÁL, KTERÝ NIKDY NEVYJDE Z MÓDY

Dřevo je jedním slovem krásné. Zatímco plasty vypadají po určité době používání zašle, dřevo s věkem „dozrává“ a jeho příležitostná barevná proměnlivost dodává nábytku a doplňkům ten pravý šmrnc.

Starý dřevěný nábytek nebo doplněk se dá velmi snadno zrenovovat a při dodržování jednoduchých pokynů vám vydrží i několik generací.

2. ZÚTULNÍ PROSTOR

O tom, že dřevěný nábytek dokáže efektivně redukovat alergie a astma už víte, ale o jednom benefitu jsme zatím ještě mlčeli. Dřevo totiž nádherně voní. Kdykoliv přijdete do místnosti, která je vybavená opravdovým dřevem, pocítíte typickou, omamnou, vůni, která vás příjemně zrelaxuje a dodá pocit maximálního klidu.

3. ZDRAVOTNÍ BENEFITY

Rozhodnete-li se pro dřevo, získáte zároveň spojence, který bude blahodárně působit na vaše zdraví. Dřevo vytváří příjemné vnitřní klima a dokáže regulovat vlhkost, čímž usnadňuje dýchání alergikům a lidem, které trápí astma. Kromě jiného se ze dřeva neuvolňují žádné negativní látky a jedná se tak o nejzdravější materiál, který můžete doma mít.

4. EKOLOGICKÝ ASPEKT

Většina lidí si více nebo méně uvědomuje problém, který přináší plasty. Pokud chcete přispět k redukci plastového šílenství, snižte po něm poptávku tím, že dáte přednost přírodním materiálům, které jsou mnohem kvalitnější, než ty plastové.

Jelikož je dřevo přírodní materiál, který „vyrobila“ sama příroda, jeho rozložení nevyvolává zpětný negativní dopad a nijak nezatěžuje ekosystém. Dřevo navíc může v mnoha směrech nahradit právě výše zmíněné plasty a přispět tak k zdravější ekologické domácnosti.

5. NEKONEČNÉ MNOŽSTVÍ KOMBINACÍ

Bojíte se stereotypu? S dřevem žádný nezažijete! Možná vás to překvapí, ale dřevo je plné barev a vizuálně se každý druh značně liší. Vybírat můžete ze světlých i tmavých odstínů, a to na paletě studených i teplých barev.

Dřevo se dá navíc skvěle kombinovat s rustikálním i velmi moderním designem, takže si jej snadno přizpůsobíte vašemu jedinečnému stylu. A pokud patříte mezi minimalisty, určitě vás nadchne skandinávský styl, který je dřevěných doplňků plný!