Nastal podzim, blíží se sezóna sklizně a krouhání zelí. Připravili jsme pro Vás pár rad ke krouhání a nakládání zelí do sudu. Ideální je k použití klasický dřevěný krouhač s ostrými nerezovými břity.
Kysané zelí je céčková bomba, která Vás postaví na nohy během nachlazení a chřipek, také zažene bolest hlavy po bujarém alkoholovém večírku.
Když budete vybírat zelí, sáhněte vždy po velké, pevné hlávce. Ta nemá mezi jednotlivými listy žádné mezery. Zelí musí být křehké a šťavnaté, aby pustilo dostatek tekutiny, která je zásadní pro celý proces kvašení. Samozřejmě tloušťka krouhaného zelí závisí na tvrdosti hlavy zelí, přítlačné síle a způsobu krájení.
Jedním z velkých pomocníků ke krouhání zelí je tzv. krouhač na zelí, nebo-li struhadlo / kruhadlo, které naleznete v nabídce našeho e-shopu.
Krouhače dělíme na dvoubřité, tříbřité s rámem, tříbřité bez rámu a větší čtyřbřité s rámem. Břity jsou ručně broušeny.
Všechny námi použité materiály jsou první jakosti a zdravotně nezávadné, bez použité chemie.