Máte dotaz? +420 605 337 238 (Po-Pá 7:30 - 15:30)

3 tipy na snídani do postele pro ní i pro něj

  • 22. 01. 2016
  • Návody

Pokud nejste zastáncem rychlé snídaně zatímco ještě dobíháte na autobus, připravili jsme si právě pro Vás krátký, ale obstojný článek, který Vás dokáže inspirovat. Udělejte své polovičce radost, ukážeme Vám jak na to!

Patříte mezi ty, kteří ráno ve spěchu zhltnou misku vloček, jogurt nebo v lepším případě jablko? Pak zkuste na chvíli zvolnit a inspirovat se co na servírovací stolek do postele nachystat.

Snídat by se mělo, to je jasné. Pokud si na to nepotrpíte, nebo nemáte ráno chuť k jídlu jako velké procento naší populace, zkuste změnit své návyky. První jídlo by mělo být vydatné, právě v téhle chvíli startuje Vás organismus a dokonce zrychlí metabolismus.

Jako zastánce rychlé, ale originální snídaně do postele Vám přináším 3 tipy…

Míchaná vajíčka s uzeným lososem

Budete potřebovat:

4 vejce, 100 ml mléka, sůl, máslo, uzený losos, čerstvě namletý pepř, opečené topinky.

Postup:

Vejce vyklepneme do mísy, přidáme mléko a vše dobře vyšleháme, možno přidat sůl a pepř.

Na rozehřáté pánvi rozpustíme trochu másla, poté nalijeme připravenou vaječnou směs. Potom rozmícháme dřevěnou vařečkou.

Těsně předtím, než budou vajíčka hotová zamíchejte a přidejte nakrájeného lososa. Hotová míchaná vajíčka naneste na přichystané topinky pomazané máslem.

Francouzský toast a horké maliny

Žhavý tip jak překvapit svou milou, či svého milovaného. Zkuste toasty v mléku a vajíčku s voňavými malinami.

Budete potřebovat:

Maliny, cukr, světlý toastový chléb, mléko, vejce, vanilkový lusk, cukr krystal, sůl, máslo, moučkový cukr na dozdobení

Postup:

Připravte si do malého hrnce maliny s trochou cukru, které pomalu zahřívejte a míchejte. Jakmile se šťáva, kterou maliny vypouštějí začne vařit, hrneček ze sporáku sundejte a přikryjte, aby maliny tak rychle nevystydly.

V jiné míse ušlehejte vejce s mlékem, přimíchejte semínka z vanilkového lusku a cukr krystal s trochou solí.

Krajíčky toastového chleba namáčejte do této připravené směsi, poté je položte na rozehřátou pánev vymazanou máslem a smažte asi 2-3 minuty. Nezapomeňte toasty otáčet!

Nakonec hotové toasty položte hezky na talíř, přidejte porci malin a dozdobte moučkovým cukrem. Podávejte za tepla.

Plněné pečené kaiserky po italsku

Jako poslední eso z rukávu je nejen jednoduchý recept, ale zároveň na talíři perfektně vypadající.

Budete potřebovat:

Kaiserky, vajíčka, rajčata, sušená rajčata, parmezán, sůl, pepř, lístky čerstvé bazalky

Postup:

Rozehřejte troubu na 170 °C. Odkrojte z housky vršek a spodky vydlabejte tak, že z nich vzniknou jakési misky. Na dno nasypte nastrouhaný parmezán, nebo kterýkoliv jiný sýr, položte na něj plátek rajčete a vyklepněte vajíčko.

Povrch této směsi dozdobte nasekanou bazalkou a sušenými rajčaty, nezapomeňte osolit a opepřit.

Hotovou houstičku dejte na 20 min péct. Podávejte za tepla s čerstvou zeleninou.

Servírovací stolek do postele

Servírovací stolek do postele

Náš tip: Nezapomeňte snídani servírovat na servírovacích stolcích k tomu určených, přiložte růži a sklenici zdravého džusu. Nemusíte být rozený romantik a úspěch zaručeně sklidíte.

Markéta Kocichová
Autor Markéta Kocichová

Věřím, že dřevo je nejdokonalejší materiál na světě a o zkušenosti s ním se s vámi ráda podělím. Zajímám se o užitečné rady a tipy ze světa dřevotvorby, které publikuji alespoň dvakrát měsíčně.

Další podobné články

Silvestr je oslavou nadcházejících nových dní, velkých očekávání a snů. Obvykle se tráví s přáteli nebo rodinou a je plný zábavy. A co je nejlepším doplňkem oslavy? Chutné jídlo! Podívejte se, jak si originálně můžete naservírovat pochoutky, a to nejen na Silvestra.

Chci číst dále

Způsobů, jak opečovávat a upravit dřevo je mnoho. V dnešní době je módní taktikou dřevo ponechat co nejvíce v původním stavu a přiklonit se spíše jen k jemným úpravám – lehké zbroušení, moření a lakování. Můžete si takto vylepšit váš starý kousek, který se vám válí doma nebo upravit dle libosti krásný nový kus nábytku.

Chci číst dále

Není nic jednoduššího, než zajít do supermarketu a koupit si kysané zelí. Nicméně i my sami upřednostňujeme domácí výrobu kysaného zelí za pomocí dřevěných pomocníků, neboť zelenina je jedním z hlavních zdrojů vitamínů a dalších pro tělo důležitých látek. Pokud jste četli až sem, pojďme se společně podívat na samotný recept.

Chci číst dále

Přihlaste se k odběru speciálních akcí a novinek

Pohlídejte si zajímavé rady a tipy ze světa dřevotvorby.
Buďte s námi součástí přírody.