Pro někoho je chlebník zbytečná investice navíc, pro někoho je to však nepostrádatelná věc. Pomůže kuchyň uklidit a zbavit válejícího se pečiva v mikrotenových sáčcích. Pokud si dáte na výběru chlebníku opravdu záležet, může být navíc také dekorativním prvkem Vašeho domova.
Netvrdíme a ani si nemyslíme, že pečivo bude díky chlebníku vždy jako právě vytažené z pece, nicméně opravdu je pečivo z chlebníku chutnější, než vytažené z igelitového sáčku. Naopak je známo, že pečivo skladované v sáčcích lehce podlehne plísni. Pokud se tak stane, za žádnou cenu se nesnažte jen seškrábnout kousek plísně, pečivo vyhoďte.
Chlebníky různých velikostí jsou v nabídce v opravdu široké škále barev.
Takzvané chlebovky jsou v případě volného místa nejspíš vhodnější, než skladování pečiva v zásuvkách, či skříňkách. Udržují pečivo v pokojové teplotě, chrání jej od hmyzu, myší a navíc se dá zavěsit. Dřevěné chlebníky patří vůbec mezi první, které se začaly vyrábět.
V případě, že se rozhodnete pořídit si chlebník z jakéhokoliv materiálu, dovolte nám představit Vám alespoň pár užitečných rad:
- Neukládejte pečivo, pokud je ještě teplé. Vzniká vlhkost, která jde ruku v ruce s tvořící se plísní.
- Zkuste místo mikrotenových sáčků používat na skladování pečiva v chlebníku textilní sáčky, seženete je v každém obchodním řetězci.
- Udržujte vnitřní části chlebníku vždy čisté, čas od času je vytřete papírovou útěrkou.
Na závěr důležitá a nejcennější rada nás i našich čtenářů, nakupte si jen tolik pečiva, kolik opravdu potřebujete.