AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Kávomlýnek, nebo-li ruční „kafemlýnek“

Náhledový obrázek článku (1)

Pití a příprava kávy je jednou z oblíbených činností všech milovníků této pronikavé vůně. Pokud si dáváte na přípravě kávy opravdu záležet, určitě však víte, že koupená mletá káva není tak úplně to pravé ořechové. Mezi lidmi se říká, že čerstvě umletá kávová zrna vydrží čerstvá pouze přibižně 20 minut, poté ztratí svou největší chloubu…Samozřejmě je řeč o chuti, vůni a dalších látkách v kávě obsažených. Dovolte nám tedy představit a stručně popsat jak mletí kávy v domácích podmínkách funguje.

Pokud je pro Vás příprava kávy něčím víc, než jen povinností a otravou, je používání kávomlýnků a mletí čerstvé kávy tou pravou záležitostí. Dodá do Vašeho domova styl a eleganci v tu pravou odpočinkovou chvíli, kterou pití a příprava kávy bezpochyby je.

Pokud jste si mysleli, že retro mlýnky leží už jen kdesi na půdě zapomenuté časem, není to tak docela pravda. Pokud se jedná o kvalitně vyrobené kávomlýnky osazené těmi pravými „vnitřnostmi“, pak už stačí jen trochu estetického cítění a kafemlýnek trpělivě doladit k prostředí ve kterém se bude vyskytovat.

Dovolte mi Vám čtenářům představit, jak takový ruční mlýnek funguje. Ve vrchní části mlýnku najdeme otvor pro sypání kávových zrn, je tam také šroub nebo přítlačná matice, kterou můžeme štelovat jemnost a hrubost mletí podle toho, jak to vyhovuje právě Vám. Uvnitř mlýnku se nachází kvalitní kovový mechanismus ovládaný ruční kličkou nacházející se na každém mlýnku. Mechanismus drtí a mele kávová zrna podle Vámi naštelovaných kritérií tak, aby byla káva namletá přesně podle potřeb užití. Plusem těchto kafemlýnků je jejich dlouhá životnost, o které ostatně už od pohledu málokdo pochybuje…

kavemlynek

Ruční kávomlýnek

Ruční mlýnky nejsou nejrychlejší možnou metodou, je třeba být trpělivý a vydat trochu vlastního úsilí a energie, nicméně právě tohle všechno okolo tvoří kouzlo domácího mletí a přípravy kávy.