AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Vyrobte si originální lapač snů!

nahledovy-lapac-snu

Určitě už jste se s lapačem snů setkali alespoň za výlohou obchodů. Netušíte ale k čemu tahle věcička slouží? Je to dávný indiánský amulet, který zahání špatné sny. Legenda říká, že dobré sny sklouznou po peříčku zpět do duše spícího a ty špatné se se zachytí do jeho sítě a jsou spáleny prvním denním světlem. Proto je ideální lapače umístit přímo nad vaše lůžko. Slouží zároveň jako nádherná dekorace.

Amulet, který zažene špatné sny

Naučte se s námi vyrobit si svůj vlastní lapač snů

Nejdříve budete potřebovat kroužek na výrobu lapače snů. S tím vám pomůžeme. U nás v e-shopu najdete ideální kroužek z překližky s deseti malými dírkami.

Dále budeme potřebovat provázek – třeba z bavlnky, nit, koženou šňůrku  nebo drátek. Připravte si i nějaké zdobení, jako korálky a peříčka. Popadněte kruh a nejdříve ho celý obmotejte koženou šňůrkou nebo provázkem. Opravdu pečlivě, aby dřevěný kruh nikde nevykukoval. A jde se na to! Uvažte jeden konec provázku na obruč a postupně tvořte uzle podél celého kruhu, nezapomínejte vždy provázek napnout. Až dojedete celé kolo,  budete dělat další uzlíky na už napnutých provazcích a takto pokračujete až do středu, tam udělejte pevný uzlík. Pokud chcete lapač trochu kreativnější, můžete přidávat korálky na nit už během tvoření uzlíků.

lapac-snu-diy

Finální zdobení je zcela na vás. Na lapač můžete uvázat kožené šňůrky s korálky a přidat několik peříček. Kratší šňůrky necháme po stranách a směrem doprostřed delší. Hotový lapač snů samozřejmě umístěte poblíž vaši postele.

lapac-snu