AKCE: Pořiďte si vyvýšený záhon nebo pískoviště se slevou až 15 %

Vyrob si sám: houpačka na zahradu krok za krokem

nahledovy-houpacka

Je léto a to znamená, že naše děti a ratolesti skotačí venku od východu slunce až do večerních hodin. Pojďme jim společně udělat trochu radost a zpříjemnit tak chvíle třeba i sobě. Nemusíte se spoléhat na předražené obchody, dnes si vyrobíme houpačku sami doma a to jen s pár pomůckami.

Nejprve se musíme  rozhodnout, co bude naší nosnou konstrukcí. Zda máme základy ze dřeva nebo houpačku zavěsíme třeba za silnou větev stromu.

Dřevěná houpačka na pláži

Na samotnou houpačku budeme potřebovat jedno silnější prkno, které ohoblujeme, nalakujeme nebo nabarvíme, dle našich představ a určíme šířku, dílku a hloubku sedadla.

Jednoduchá varianta, nebo těžší pro pořádné kutily?

Nejprve se podíváme na tu snazší. Do našeho prkna (sedadla) po stranách vyvrtáme na každé straně jednu díru, kudy protáhneme lano. Můžete udělat i díry dvě, aby se houpačka tolik nenaklápěla. Pod naším sedadlem pak uvážeme silné uzly a voilá – houpačka je téměř hotova. Stačí ji zakotvit na naší konstrukci a můžete si užívat hodiny zábavy.

houpacka-pro-dite-na-zahradu

Houpačka na stromě

Složitější varianta zahrnuje více kusů dřev. Je to designově lepší alternativa a určitě i stabilnější. Na sedák si připravíme 3 kusy prken. Můžeme je ohoblovat třeba do vlnovek. Pod ně si pak připravíme další dvě prkénka, která budou umístěna napříč pod oběma konci sedáku. Sedací plochu takto spojíme vruty. Na obou koncích vyvrtáme otvory, kudy protáhneme lana a opět uděláme silné uzly. Nahoře protáhněte lana karabinami – můžete tak houpačku kdykoli pověsit nebo odstranit.

Houpačky z pneumatiky – jednoduchost a neskutečná zábava

Asi tou nejjednodušší variantou je houpačka z pneumatiky. Pneumatiku důkladně omyjeme a omotáme z jednoho konce lanem nebo řetězem a vytvoříme uzel těsně nad pneumatikou. Druhý konec lana zavážeme kolem stromu. Hotovo!

Užívejte léto plnými doušky a dopřejte si klasickou a jednoduchou zábavu, kterou jsme si užívali my, naši rodiče i ti jejich.

Přejeme krásný den,

tým ČistéDřevo.cz