MEGA slevy až 30 % na vše a doprava s PPL Parcelshop jen za 39,-

Tipy na dárky, Strana 4

Tipy na dárky, které budou všechny děti milovat

Tipy na dárky, které budou všechny děti milovat

drevene-hracky-a-zviratka

Rodiče chtějí pro své miláčky jen to nejlepší. Dávají si proto obzvlášť záležet, pokud vybírají něco, s čím budou jejich ratolesti trávit svůj čas. Dřevěné hračky působí na děti v mnoha ohledech pozitivně. Rozvíjí jejich smysly, kreativitu, paměť i fantazii. Jestli jste na vážkách, co skvělého pro prcky pořídit, tak hračky ze dřeva vřele doporučujeme. Máme pro vás plno skvělých nápadů, takže si s dárky už nikdy nelamte hlavu.

Výhody dřevěných hraček

  • díky jednoduchému designu dětem naplno rozvíjí představivost
  • jsou zdravotně nezávadné
  • ekologické a obecně šetrné k životnímu prostředí
  • téměř nezničitelné – jen si vzpomeňte, možná i vy vlastníte doma hračku, kterou už měla vaše babička, či dokonce prababička
  • minimální riziko vzniku alergie
  • příjemně voní a jsou dokonale hladké na dotek
  • trvalé – dají se různě vylepšovat, barvit a opracovávat
  • krásné – neumíme si představit nic krásnějšího než hračky v přírodním designu
  • bezpečné – nemusíte se bát, že by se kousek ulomil a váš miláček by se zranil, nebo snad daný kousek spolkl.

hracky-drevene   dreveny-traktor   

Přírodní nebo barevné?

Preferujete čistý design bez rušivých barevných elementů, nebo naopak vaše ratolesti bez barevných hraček nedají ani ránu? Vše má své pro a proti. Barevné hračky jsou pro děti doslova magnetem. Jejich design rozvíří jakékoliv hrátky a samozřejmě učí i ty nejmenší děti rozeznávat barvy a tvary. Hračky z masivního dřeva bez jakýchkoliv úprav zase podněcují správnou míru imaginace a podporují kreativitu.

Vzdělávací hračky

Dřevěné vzdělávací hračky podporují zručnost, kreativitu i jemnou motoriku. Proto je vřele doporučujeme i pro nejmenší skřítky. Těm se budou líbit například motorické provlékačky, ale i barevné kostky, které učí děti pracovat s trpělivostí. Oceníte i dřevěné barevné nasazovačky, ty kromě motoriky rozvíjí i zdravou zvídavost – děti poznávají tvary, barvy a učí se počítat. Pokud vám nevadí trochu hluku, tak svou pozornost věnujte dřevěným hudebním nástrojům. Za zajímavé považujeme i to, že ať jsou děti kdovíjak skotačivé nebo mají poruchu pozornosti, tak u balančních věží se dokonale zklidní. Velmi zajímavý paradox!

drevene-hracky-strom   drevene-hracky-krouzky   drevena-hracka-strom

Dětské hračky pro kluky i holky bez předsudků

Podle pohlaví jsme hračky rozdělili pouze pro lepší orientaci v sortimentu. Neznamená to, že jsme toho názoru, že by si holčička nemohla hrát s dřevěným náklaďákem a chlapeček neodolá kouzlu domečku pro panenky. Podlehněte dětské realitě plné fantazie bez jakékoliv zaujatosti a přejeme šťastnou ruku při výběru dárku přesně podle představ vašeho dítěte!

Hračky pro kluky

Hledáte nejlepší dřevěné hračky pro kluky? Chlapce potěší například dřevěný štít,  nebo luk se šípy. Ve svém hraní se okamžitě dostanou o pár století zpátky a využijí svou kreativitu. Tvořivost kluci také upotřebí při stavbě těch nejrůznějších vychytávek a obydlí. Dřevěná stavebnice by proto neměla chybět v žádném dětském pokojíčku. Rozpoutat veselou hru umí i dřevěná autíčka nebo traktory v přírodním designu. V té chvíli totiž mohou děti naplno popustit uzdu své fantazii a buď si pojízdné hračky jakkoliv vyzdobit, nebo ponechat jejich čistý vzhled. 

dreveny-traktor-s-vleckou   dreveny-mec-a-stit   dreveny-prak

Hračky pro holky

Dřevěné hračky pro holky (a nejen pro ně) umí postihnout celou škálu předmětů ze světa dospělých, a umožní tak dítěti hrát si ve svém svébytném prostředí plném fantazie. V tomto ohledu ocení holčičky například dětskou kuchyňku, kde mohou napodobovat své rodiče, domeček pro panenky nebo například dřevěná farma vytvoří pro dívenku hřejivou atmosféru plnou vlastních nápadů a prostoru pro vlastní uvažování. Neznáme holčičku, která by nemilovala panenky – vhodným kočárkem, postýlkou nebo jakýmkoliv jiným doplňkem uděláte každému děvčátku obrovskou radost.

detska-kuchynka   domecek-pro-panenky   dreveny-kocarek

Dřevěné hračky pro miminka

Dokonalý materiál, jakým dřevo bezesporu je, se nám pro nejmenší jeví jako ten nejvhodnější. Miminka a batolata zkoumají a poznávají svět kolem sebe zejména ústy. Nezávadnost musí být pro rodiče v tomto případě zásadní. Procesu kousání samozřejmě nejvíce vyhovuje právě dřevěný materiál. Batolata nadchne například krájecí dřevěné ovoce či zelenina. Pokud hledáte nějaký větší dárek, tak houpací koník patří k těm nejoblíbenějším hračkám již několik desetiletí, ne-li století, a byl to úplně první produkt na našem skladě.

klip-na-dudlik-v-krabicce   klip-na-dudlik   drevena-hracka-dort

Výrobci hraček se stále posouvají kupředu. Nejen že vnímají v dětských hračkách pro holky i kluky silně zakořeněnou tradici, ale také reagují na stále vyšší poptávku po nezávadných hračkách v jednoduchém designu. I díky tomu trh s dřevěnými hračkami neusnul na vavřínech a stále se zdokonaluje. 

Tak co, už jste si vybrali tu nejdokonalejší hračku pro vašeho malého skřítka?

Vánoce v Česku: Zvyky a tradice

Vánoce v Česku: Zvyky a tradice

nahledova-vanoce

Tradiční vánoční trhy si letos asi budeme muset odpustit, ale i tak si můžeme adventní čas užít naplno. Pusťte si koledy, zobněte si prvního letošního cukroví a dejte se do čtení o vánočních zvycích v Česku. Které tradice dodržujete i vy?

KOUSEK PŘÍRODY DO DOMÁCNOSTI

  • ADVENTNÍ VĚNEC

    Adventem se rozumí čtyřnedělí před Vánoci a představuje čekání na příchod Spasitele. První adventní neděle, železná, letos připadá na 29. listopadu, kdy začíná křesťanský rok. Bronzová bude šestého, stříbrná třináctého a zlatá vychází na 20. prosinec. Věnec bývá nejčastěji dozdoben jehličnatými větvičkami, které představují nový život. Svíčky na věnci se tedy zapalují postupně za každou adventní neděli, kterou symbolizují. 

  • JMELÍ

    Jmelí patří neodmyslitelně k tradiční vánoční výzdobě. Prý bylo původně stromem, ze kterého byla vyrobena Ježíškova kolébka a následně i kříž. Podle legendy se pak jmelí rozpadlo na větvičky studem, a aby odčinilo svou vinu, nosí lidem štěstí. Větvičku zavěste do výšky, abyste pod ní mohli nejen pohodlně projít, ale především políbit svého partnera/partnerku. Polibek pod jmelím vám přinese lásku do následujícího roku. A nebo můžete jmelí někomu věnovat – darujete tak dle křesťanského zvyku i štěstí a ochranu před nemocemi.

  • DŘEVĚNÝ BETLÉM

    Betlém patří mezi další klasické vánoční dekorace. Uprostřed vyobrazení scény narození Spasitele leží jesličky, ve kterých leží Ježíšek, kolem něj je Marie s Josefem, osel, vůl, pastýři se stádem ovcí a tři králové. Betlémy můžete potkat v různých podobách, během adventu bývají v okolí náměstí dokonce i živé betlémy. Do domácnosti si ale raději pořiďte betlém dřevěný. ????

  • VÁNOČNÍ STROMEČEK

    Vůně jehličí a krásné dekorace nesmí chybět v žádné české domácnosti. Pod vánočním stromečkem se sejde celá rodina, většinou ho společně i zdobíme. Nejoblíbenějším typem jsou jedlička, smrk a borovice. Už jste nechali Ježíškovi dopis za oknem, aby vám pod stromeček naježil ty nejkrásnější dárky?

betlem-ze-dreva

VÁNOČNÍ KUCHYNĚ

Slavnostní večeři mívá každá domácnost trochu rozdílnou. Kdo nemá rád kapra, dá si k bramborovému salátu řízek, a komu nevoní rybí polévka, upřednostní hrachovku. Nezapomeňte prostřít jedno místo navíc, pro nečekaného hosta a od stolu během jídla nevstávejte, dokud všichni nedojí.

  • KAPŘÍ ŠUPINY

    Až budete čistit kapra, schovejte si šupiny, které pak při prostírání večeře nezapomeňte šoupnout pod talíř. A pokud kapr není součástí vaší štědrovečerní hostiny, dejte pod ubrus peníze. Přináší bohatství a hojnost pro následující rok, ale jen když pak šupinu/minci nosíte po celý rok v peněžence!

  • CUKROVÍ

    Mezi jednu z nejrozšířenějších adventních činností patří pečení cukroví. Dle pohanské tradice se jedná o ochranný pokrm, pomocí kterého se během zimního slunovratu chránil dům, rodina a hospodářství před temnými silami. Nejchutnější a nejoblíbenější druhy u nás jsou zdobené perníčky, linecká kolečka s marmeládou a vanilkové rohlíčky. Jaké máte nejraději vy? A máte doma vše potřebné na pečení?

  • VÁNOČKA

    Tradičním pokrmem českých Vánoc je (už podle názvu) vánočka. Taky jste si všimli, že tvarem připomíná miminko v zavinovačce? Dobrý postřeh, symbolizuje totiž Ježíška v povijanu. Dle starých zvyků chrání stolovníky před zlými silami.

val-a-valecek_1

U ŠTĚDROVEČERNÍHO STOLU

Po sváteční večeři přicházejí na řadu různé tradice. Hází se botou, lije se olovo (volovo:-)), zpívají se koledy, foukají se svíčky nebo se zpívají koledy. Mezi nejrozšířenější tradice ale paradoxně patří ty, které vás po pořádné večeři donutí povolit opasek a ještě něco malého sezobnout.

  • KRÁJENÍ JABLKA

    Vezme se nůž a jablko se na prkénku opatrně napříč rozkrojí. Křížek (a případně červík) neznačí nic dobrého, ale naštěstí bývá uvnitř málokdy. Nejčastěji vás čeká hvězdička, která znamená zdraví a štěstí.

  • LOUSKÁNÍ OŘECHŮ A POUŠTĚNÍ LODIČEK

    Věštění budoucnosti je oblíbenou vánoční činností. Vedle krájení jablíček si můžete rozlousknout i vlašský ořech a doufat ve zdravý vnitřek (radost a štěstí). Když budete s louskáčkem opatrní a podaří se vám skořápky rozpůlit, nevyhazujte je! Vložte do nich zapálenou svíčku, pusťte je na vodu a sledujte, čí lodička vydrží nejdéle – tomu se bude štěstí lepit na paty.

  • ODPUSTKY

    Že jste o této tradici nikdy neslyšeli? Tak to letos napravte! Stačí vám k tomu jen sklenice s medem, medová naběračka a vánoční oplatky. Každý člen rodiny si vezme jeden oplatek, nabere na něj trochu medu a od nejstaršího po nejmladšího počastuje celou rodinu se slovy: “Odpusťme si, co jsme si!”, načež se odpovídá: “Budiž ti odpuštěno!”. Nový rok pak celá rodina začíná s čistým štítem.

louskacek

PŮLNOČNÍ MŠE

Koledy si můžete zazpívat doma, ale není nic krásnějšího, než si udělat půlnoční procházku a jít si je poslechnout na vánoční mši. Jedná o historický zvyk vycházející z evangelií, podle kterých se Ježíš narodil o půlnoci.

Které tradice a zvyky dodržujete vy? Napište nám do komentářů!

Potěšte své tělo příjemnou masáží

Potěšte své tělo příjemnou masáží

masaz-clanek

Sedíte celé dny v kanceláři a vaším jediným pohybem je maximálně cesta na oběd nebo na toaletu? Pak vás nejspíš trápí ztuhlé tělo a bolavé svaly. Ze sedavého stylu života trpí nejvíce nohy a záda, neboť jsou v nepřirozené poloze bez kloudného protažení. Máme pro vás vychytávky, které využijete nejen v kanceláři a zpříjemníte si tak den!

masazni-nastroje

Zkuste masáž

Chápeme, že během obědové pauzy si neodběhnete na masáž. Můžete si ji dopřát přímo u vás v kanceláři. Prokrvíte tam ztuhlé části těla a dosáhnete kýženého uvolnění. Oddechnete si od stresu a pocítíte velkou úlevu. V práci býváme často napjatí a přetažení. Ukončete tento destruktivní kolotoč včas. Dovolte si pár minut klidu!

Lodičky a bolavá chodidla

Pokud máte jasně daný dress code, pravděpodobně se i v tom největším horku potíte za monitorem s nohami nacpanými v lodičkách. Tělo nám během horkých dnů přirozeně otéká, ale móda úzkého oblečení a bot mu to tak lehce nedovolí. Nejhůře jsou na tom naše nohy. Vyzujte se na malý okamžik z lodiček (nebo je rovnou vyměňte za pohodlné pantofle) a namasírujte si nohy!  Skvělým pomocníkem je dřevěný masážní strojek na chodidla. Mějte ho položený pod stolem a párkrát za den ho využijte.

masaz-nastroje

Ztuhlý krk či šíje? Ne na dlouho!

Stačí pár hodin v nesprávné poloze a máme zaděláno na pořádnou nepříjemnost. Ztuhlý krk a následná bolest hlavy nejsou nic příjemného. Našli jste si minutku na masáž chodidel? Přidejte k tomu i masáž šíje! Uvolnění přináší dřevěný masážní ruční váleček. Nerovnosti válečku zajistí prokrvení a uvolnění pokožky. Použít ho můžete také na nohy, paže i záda.

rucni-valecek-zada

Rychlovka do kabelky

Jste často na cestách? Sedíte příliš dlouho v autě nebo autobuse? Přibalte si do kabelky malého pomocníka. Dřevěný masážní váleček na chodidla je praktický a vejde se kamkoli. Zkrátka ho použijete ve chvíli, kdy se vám to hodí nejvíc. Sedíte v parku na lavičce? Máte bolavé nohy z nepohodlných bot? Vytáhněte svůj váleček a dejte se do práce. Během pár okamžiků vám bude lépe.

valecek-masaz

A co vy? Pečujete o sebe a dopřáváte si pravidelné masáže? Alespoň 1x týdně si dopřejte relaxační masáž celého těla s masážní emulzí od zkušeného maséra nebo i od partnera. Budete se cítit jako znovuzrození.

TIP: Zalíbila se vám domácí masáž? Zapojte partnera či partnerku a zkuste si osvojit i další typy masáží.

Každá žena je jedinečná

Každá žena je jedinečná

den-zen

Přestože Mezinárodní den žen je už za pár dní a je to ideální příležitost udělat ženám radost malým dárečkem, je důležité si uvědomit, že bychom si je měli hýčkat po celý rok. Proto vám přinášíme pár tipů, jak udělat opravdovou radost od srdce.

Naše 4 tipy na dárky = originální způsoby, jak jí vykouzlit úsměv na tváři. Na všechny naše produkty si navíc můžete nechat vygravírovat osobitý vzkaz, vaší fantazii se meze nekladou.

Šperkovnice se jmenováním

Krásné šperkovnice na prstýnky, náramky i řetízky. Každý šperk potřebuje své místo!

drevena-sperkovnice   drevena-sperkovnice_1

Krásná vzpomínka

Darujte váš společný okamžik, na který oba nejraději vzpomínáte a vraťte se alespoň na chvíli na místo, které pro vás tolik znamená.

dreveny-fototramecek_1

Je libo oblíbená sklenka vína?

Je vaše drahá polovička milovnice dobrého vína? Pak by ho měla dostat v elegantním a stylovém balení!

stojan-na-vino

Nebo snad čaje?

Možná má ale raději čaje. U nás najdete široký výběr dřevěných krabiček na čaje, které vypadají přímo parádně!

set-na-caj

Všem ženám přejeme předběžně krásný Mezinárodní den žen a všem mužům šťastnou ruku při výběru dárečků!

 

Jak vybrat ideální šperkovnici

Jak vybrat ideální šperkovnici

sperkovnice-ze-dreva_1

Hledáte šperkovnici do které si můžete ukrýt všechny své cennosti, bižuterii, hodinky a další módní doplňky? Nebo potřebujete skvělý dárek pro něžnější pohlaví?

Dřevěnou šperkovnici si prostě zamilujete

Výhody dřevěné šperkovnice.

  • Mají nadčasový design, který nikdy nevyjde z mody.
  • Jsou velmi prostorné, kromě hlavního boxu je nabízíme také s vedlejšími šuplíky, případně také zrcadly.
  • Nádherně voní po dřevě.
  • Dřevěné šperkovnice daleko lépe odolávají zubu času.
  • Dřevěný materiál vyvolává hřejivé a pozitivní emoce.
  • Sladíte je s každým typem interiéru.
  • Neslouží jen jedné generaci.

Šperkovnice pro děti

Máte doma malou parádnici, která ráda napodobuje maminku? Darujte ji dřevěnou šperkovnici, která je potěší a hned se děti budou cítit daleko dospěleji. Dívčí šperkovnice se od klasické ničím neliší, jen byste měli dbát více na bezpečnost. Opět se opakujeme, ale dřevo je v tomto případě ideální volbou. Děvčata navíc ocení, že mohou popustit uzdu své fantazii a vytvořit si ze šperkovnice originální kousek, který vystihuje jejich přesvědčení, náladu, či dokonce osobitý styl.

drevena-sperkovnice_1   dreveny-stojan-na-sperky   sperkovnice-ze-dreva

Jak udělat ze šperkovnice netradiční dekoraci?

Na trhu je i množství nejrůznějších tvarů, které se vám na nočním stolku nebo v koupelně budou nádherně vyjímat. Naši odborníci vám v ČistéDřevo.cz vyřežou například šperkovnici ve tvaru stromu, nebo kočky, záleží čistě jen na vašich preferencích. Tyto tvary se hodí použít zejména jako šperkovnici na náušnice. Díky tomu se vám už nikdy nestane, že budete hledat náušnici do páru a nestihnete pak autobus na schůzku. Chybí vám doma malé zrcadlo. Šperkovnice, které u nás najdete je obsahují a vy se ráno můžete v klidu zkrášlit v útulném prostředí vašeho oblíbené místnosti.

Ponecháte přírodní design, nebo se vrhnete na kreativní zpracování?

Vybrat ideální barvu šperkovnice pro ženu může být někdy problém. Proto jsou naše šperkovnice vyrobeny z čistého a surového dřeva, které se hodí kdekoliv. Navíc si jej naši zákazníci rádi podle své vlastní fantazie barví, patinují nebo moří do různých barev. Pro ty aktivnější je vhodná také technika zvaná decoupage (zdobení dřeva ubrouskovou metodou). Je jen na vás, jak se rozhodnete ke šperkovnicím přistoupit.

Dřevěné hračky nejen pro děti

Dřevěné hračky nejen pro děti

Náhledový-drevene-hracky

Pokud jste se dostali až sem, s největší pravděpodobností máte stejně rádi dřevo a výrobky z něj jako celý náš tým. Náš sortiment dřevěných výrobků nabízí také mnoho hraček vyrobených převážně z bukového, ale také topolového dřeva.

Rozhodli jsme se jít proti proudu „plastové mánie“ a nabídnout opravdu širokou škálu dřevovýrobků. Dřevěné hračky učí zručnosti a rozvíjí fantazii Vašich dětí. Nestatické a funkční hračky, například bagr s lopatou, nebo hasičské auto s pohyblivým žebříkem děti hned tak neomrzí.

Dřevo je jedním z nejstarších materiálů používaných pro výrobu dětských hraček. Nám se jej i navzdory syntetických materiálů daří vracet zpět do módy právě díky lidem, kteří mají dřevo také v oblibě.

drevene-auto_1

Kvalitní dřevěná hračka může sloužit i více než jedné generaci. Ve chvílích, kdy si ji nikdo nevšímá se dá použít jako dekorace. Díky použitým materiálům jsou hračky opravdu přírodní a disponují vysokou kvalitou řemeslného zpracování.

Pohybujeme se na trhu hraček a dřevovýrobků a tak víme, že ceny těchto hraček jsou vyšší, než hraček plastových, nicméně jedná se o hračky kvalitní, trvanlivé, zdraví neškodné a pevné.